Mer om hållbarhet

Sidan blev senast uppdaterad:

Vill du läsa mer om hållbart företagande? Här har vi samlat länkar till information, guider och verktyg som tillhandahålls av olika organisationer och myndigheter.

Metoder och guider

Företagarnas Hållbarhetsportal

Hållbarhetsportalen innehåller guider, självtest och inspiration för små och medelstora företag som vill arbeta mer med hållbarhet.

Till Hållbarhetsportalen på Företagarnas webbplats

Business Sweden’s Hållbarhetsguide

Business Swedens hållbarhetsguide är för små och medelstora företag som ska exportera. Guiden innehåller sex steg för ett lyckat hållbarhetsarbete och ger grundläggande kunskap om vad hållbart företagande innebär för exportföretag.

Till Hållbarhetsguiden på Business Sweden’s webbplats

SVID:s Hållbarhetsguide

SVID:s (Stiftelsen svensk Industridesign) hållbarhetsguide samlar information, metoder och goda exempel på hur du som företagare kan använda design för att nå en hållbar affär. Webbplatsen är byggd för att stödja både designer och uppdragsgivare i det innovations- och förändringsarbete som krävs för att utveckla budskap, produkter, processer, system eller miljöer som möter framtidens krav.

Till SVID:s hållbarhetsguide

Till sidans topp

Rådgivning

Energi- och klimatrådgivningen

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med opartiska och kostnadsfria tips och råd om hur du kan påverka din energianvändning och hur du ska göra för att påverka miljön så lite som möjligt. Informationen är samordnad av Kommunförbundet Stockholms län.

Läs mer på Energi och klimatrådgivningens webbplats

Energimyndigheten

På Energimyndighetens webbplats hittar du din kommunala energi- och klimatrådgivare. Du kan även få information om hur ditt företag kan effektivisera energianvändningen. Energimyndigheten stöttar också nya företag inom miljöteknik.

Till Energimyndighetens webbplats

Swedish Cleantech – webbplats för miljöteknik

Swedish Cleantech är den officiella samlingsplatsen för svensk kompetens och lösningar inom miljöteknikområdet. Du som är företagare inom miljöteknik har möjlighet att här registrera ditt företag och kostnadsfritt marknadsföra miljötekniklösningar till potentiella köpare och investerare nationellt och internationellt.

Gå till Swedish Cleantech

Till sidans topp

Inspiration

Fossilfritt Sverige

Fossilfritt Sverige är en webbplats för dialog mellan kommuner, företag och andra aktörer för ett fossilfritt Sverige. På webbplatsen finns lärande exempel och de erbjuder även seminarier.

Till webbplatsen Fossilfritt Sverige

Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har på sin webbplats samlat information om Sveriges miljömål. Där finns bland annat information om miljömålssystemet och hur det följs upp.

Läs mer om det svenska miljösystemet på Naturvårdsverkets webbplats.

Sveriges miljömål

Åtta av Sveriges miljömålsmyndigheter och länsstyrelserna står bakom innehållet på denna webbplats. Här finns inspiration och verktyg till företag som vill arbeta mer strukturerat för att bidra till Sveriges miljömål.

Till webbplatsen Sveriges miljömål

Lyssna på podcast: Tjäna pengar på hållbarhet

Går det att tjäna pengar på hållbarhet? Per Grankvist som har skrivit boken CSR i praktiken berättar hur du kan jobba med hållbarhet och skapa konkurrensfördelar.

EU:s strategi för hållbar utveckling

Här finns information om hur EU, tillsammans med medlemsländerna tänker genomföra FN:s hållbarhetsmål. 

Läs mer på EU-kommissionens webbplats om EU:s strategi för hållbar utveckling

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp