Förbered din start

Sidan blev senast uppdaterad:

På den här sidan hittar du tips och råd för att planera din start. Du kan bland annat gå igenom en checklista så att du inte missar något viktigt eller räkna med olika kalkyler.

Räkna med våra kalkyler

I vår priskalkylator kan du laborera med olika stora påslag och se hur det påverkar resultatet. Du kan också räkna ut kostnaden för en anställd samt beräkna din preliminära skatt.

Kalkyler för att räkna ut ditt pris, lön och försäkringar

Skapa en checklista

Med vår checklista så får du reda på vad du måste göra för att komma igång. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information anpassad till din situation.

Skapa en checklista

Välj företagsnamn

I tjänsten Välja företagsnamn hittar du information som kan hjälpa dig när du ska välja namn till ditt företag.

Välja företagsnamn

Ta hjälp av en rådgivare

I tjänsten Hitta rådgivning och finansiering hittar du som funderar på att starta företag olika typer av stöd. Allt från seminarier och utbildningar, till erbjudanden om finansiering. Dessutom finns kontaktuppgifter till både rådgivare och organisationer som kan hjälpa dig att komma igång.

Hitta rådgivning och finansiering

Starta företag-broschyren

I broschyren Starta företag får du en överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva ett företag. Broschyren finns i pdf-format på svenska, engelska och lättläst svenska som du kan ladda ner nedan.

Starta företag – svenska (pdf)

Starta företag – engelska (pdf)

Starta företag – lättläst (pdf)

Starta företag-guide

Med starta företag-guiden tar du dig steg för steg igenom de olika delarna du behöver för att kunna starta ett företag. Guiden ger dig en överblick över vad du har gjort och vad du har kvar att göra.

Ta del av informationen på bilden i textformat

Ladda ner Starta företag-guiden

Frågor och svar om att starta företag

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna om att starta företag

Webbseminarier

Almi har tagit fram webbseminarier som riktar sig till dig som ska starta företag. I serien Du och ditt företag berättar de hur du går från idé till affärsmodell.

Till webbseminarierna Du och ditt företag på Almis webbplats

Mer om att planera företagsstarten

Så skapar du en affärsplan

Att göra en affärsplan hjälper dig att utveckla din affärsidé och sätta upp mål för ditt företag. Affärsplanen kan du också använda för att sälja in din idé till investerare, leverantörer, banker och andra intresserade.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp