Förbered din start

Sidan blev senast uppdaterad:

Var förberedd. Här får du hjälp att planera din start.

Gör en affärsplan

Skapa en affärsplan – här får du hjälp att planera och beskriva hur du ska genomföra din affärsidé så att du får tydliga mål för din verksamhet.

Till sidans topp

Räkna med våra kalkyler

 Kalkyler för att räkna ut ditt pris, lön och försäkringar.
I vår priskalkylator kan du laborera med olika stora påslag och se hur det påverkar resultatet. Du kan också räkna ut kostnaden för en anställd samt beräkna din preliminära skatt.

Till sidans topp

Skapa en checklista

Gör vår checklista så får du reda på vad du måste göra för att komma igång. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information anpassad till din situation.

Till sidans topp

Är namnet ledigt?

 Sök företagsnamn - här kan du söka på ett namnförslag för att se om det är ledigt eller om någon har registrerat det. Den verkliga granskningen av företagsnamnet sker när anmälan kommer in till Bolagsverket.

Till sidans topp

Starta företag-guide

Med starta företag-guiden tar du dig steg för steg igenom de olika delarna du behöver för att kunna starta ett företag. Guiden ger dig en överblick över vad du har gjort och vad du har kvar att göra.

Starta företag-guide (PDF)

Till sidans topp

Frågor och svar om att starta företag

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna om att starta företag.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Mer om att planera företagsstarten

Var med på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen anordnas på flera platser runt om i Sverige och ger dig grundläggande information om att starta företag. Du får samlad information från sex olika myndigheter och har möjlighet att ställa frågor.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp