Rådgivning och hjälp för nyanlända

Sidan blev senast uppdaterad:

Här har vi samlat rådgivare som kan svara på dina frågor om att starta och driva ett företag. Rådgivarna på denna sida är särskilt inriktade mot nyanlända.

Almi

Almi har regionala bolag över hela landet. Rådgivningen är regionalt baserad och varierar från region till region. Rådgivningen utförs av Almis rådgivare eller av externa underkonsulter. De kan även hjälpa dig att hitta nya kontakter.

Läs mer på Almis webbplats

Till sidans topp

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen erbjuder individuellt anpassad vägledning samt stöd och service vid frågor om att starta och driva företag. De kan hjälpa dig att få din affärsidé prövad och i vissa fall kan de även ge dig utbildning för att utveckla en affärsidé och i vissa fall starta eget-stöd.

Kontakta din närmaste Arbetsförmedling för att få mer information om vad som gäller vid start av eget företag.

Läs mer på Arbetsförmedlingens webbplats

Faktablad Stöd vid start av näringsverksamhet

På arbetsförmedlingens webbplats hittar du faktabladet om stöd vid start av näringsverksamhet. Faktabladet finns på 13 olika språk.

Läs mer i faktabladet Stöd vid start av näringsverksamhet på Arbetsförmedlingens webbplats

Till sidans topp

IFS, Internationella Företagarföreningen i Sverige

IFS ger kostnadsfri rådgivning till personer med invandrarbakgrund som vill starta och driva företag i Sverige. Rådgivningen ges på flera orter i landet och på flera olika språk. Verksamheten bedrivs i samarbete med Almi.

Du kan få hjälp med

  • stöd från idéstadiet
  • diskutera din affärsidé
  • upprätta affärsplan och budget.
  • företagsregistrering och information om regler.

Läs mer på IFS webbplats

Till sidans topp

NyföretagarCentrum

NyföretagarCentrum ger kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning. Rådgivarna fokuserar på affärsidén och på dig som företagare. Dessutom handlar det om budget, marknadsföring och om dina styrkor och svagheter som företagare. Rådgivningen ges på flera orter runt om i landet och all rådgivning måste bokas i förväg.

Läs mer på NyföretagarCentrums webbplats

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp