Hjälper du andra att anmäla och göra ändringar i företag?

Sidan blev senast uppdaterad:

Du kan använda vår e-tjänst för att hjälpa andra att anmäla och registrera ett företag hos Bolagsverket. Du kan också hjälpa till med att ändra uppgifter i ett redan registrerat företag.

Kom igång direkt

För att hjälpa andra måste du först logga in på Mina sidor och söka reda på företaget eller ärendet. Välj Sök företag eller ärende i menyn.

Logga in på Mina sidor

Genom att använda vår e-tjänst tjänar du både tid och pengar. I e-tjänsten kan du till exempel hjälpa till med att
  • anmäla och registrera ett företag
  • ändra postadress
  • ändra uppgifter i ett redan registrerat företag, exempelvis styrelse, företagsnamn och bolagsordning.

Så hjälper du andra

I e-tjänsten förbereder du ärendet åt kunden. Innan du skickar in ärendet måste det först skrivas under. I tjänsten kan du bjuda in behörig företrädare att skriva under med sin e-legitimation, exempelvis Mobilt BankID. När det är klart får du ett e-postmeddelande, du kan då gå vidare och skicka in ärendet.

Ärendet ligger kvar i tjänsten tills det blivit registrerat, vilket innebär att du kan komplettera och följa handläggningen av det.

Företagsärenden för ombud

Skickar du in många ärenden till Bolagsverket? I så fall ska du använda Bolagsverkets e-tjänst Företagsärenden för ombud. Tjänsten är speciellt utvecklad för dig som arbetar som ombud åt andra företag och som skickar in många aktiebolagsärenden per år till Bolagsverket. Läs mer på sidan Om Företagsärenden för ombud på bolagsverket.se.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp