Hållbart företagande – filmtext

Sidan blev senast uppdaterad:

Du vill starta ett företag, och sälja en produkt eller tjänst, och du vill att din verksamhet ska bli så lönsam som möjligt. Bra idé!

En annan bra idé är att tänka på hur ditt företag skulle kunna arbeta hållbart och skapa en positiv påverkan på människor och miljö. Varför? Jo för om du till exempel tar bort energitjuvar, använder dina resurser på bästa sätt och väljer smarta transporter för dina varor kan du arbeta effektivare och spara pengar. Samtidigt som du bidrar till att skapa en bättre värld kan du också sälja mer av dina produkter eller tjänster och det är hållbart företagande.  
 
Ok, det låter jättebra. Men hur går det till? Hållbart företagande håller under en lång tid. Det innebär att vi kan tillgodose våra behov idag, utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov. Det behöver inte vara dyrt, krångligt eller ta massa tid. Och dessutom ökar efterfrågan på produkter som är hållbara. 

Vad skulle ditt företag kunna göra?

Tänk om du kunde spara energi, minska dina utsläpp och använda papper smartare. Då skulle du arbeta hållbart och spara pengar. Men hållbart företagande handlar ju inte enbart om att skära ner på resurser. Fler väljer idag tjänster där vi tidigare valde traditionella varor. Här finns det stora affärsmöjligheter med att utveckla nya hållbara affärsidéer. Vilken fysisk produkt skulle du istället kunna erbjuda som en tjänst?

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp