Om webbplatsen

Sidan blev senast uppdaterad:

Verksamt.se går att visa i flera olika webbläsare. Här får du tips om hur du enkelt kan anpassa webbplatsen efter den textstorlek som du vill ha och den webbläsare du använder samt hur du aktiverar talande webb.

Webbläsare

Efter den 30 september 2021 slutar verksamt.se stödja webbläsaren Internet Explorer. För att vara säker på att webbplatsen fungerar på bästa sätt kan du till exempel använda de senaste versionerna av Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox, eller Safari.

I äldre webbläsare visas samma innehåll, men den grafiska presentationen kan bli annorlunda.

Ladda ner de senaste versionerna av webbläsarna från följande webbplatser:

Vi strävar efter att bygga webbplatsen i enlighet med riktlinjerna i Vägledningen för webbutveckling, tidigare kallad Vägledningen 24-timmarswebben.

Anpassa webbplatsen

Du kan enkelt ändra utseende på webbplatsen genom att använda din webbläsares inbyggda funktioner.

Det finns flera sätt att ändra textstorlek på skärmen, till exempel:

  • Håll ner Ctrl på tangentbordet och scrolla upp eller ner med scrollhjulet på musen.

Länkar i nya fönster eller flikar i din webbläsare

På verksamt.se bestämmer du själv om du vill att länkar ska öppnas i nya fönster eller i nya flikar i din webbläsare. Dessa kommandon fungerar i de vanligaste webbläsarna som Microsoft Edge, Google Chrome och Firefox:

  • För att öppna en länk i en ny flik håller du nere Ctrl-tangent samtidigt som du klickar på länken.
  • För att öppna en länk i ett nytt fönster håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du klickar på länken.

Talande webb

Verksamt.se använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen. Talande webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

 

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp