Camino magasin

Det går att förena ett medvetet tänkande med det goda i livet. Det kooperativa företaget Camino visar möjligheterna till en livsstil som både du och din omvärld tjänar på i sitt magasin.

Sidan blev senast uppdaterad:

Camino är ett magasin för människor som bryr sig men inte vill göra avkall på kvalitet. Varje nummer har ett tema som präglar innehållet, från globala till individuella frågor. Utöver magasinet jobbar Caminos medarbetare med föreläsningar, deltar i och modererar debatter och producerar text- och bildmaterial åt andra uppdragsgivare.

Två kvinnor och två män poserar framför en rosa väggCaminos medarbetare

Camino tillhör ingen stor mediekoncern utan bakom Camino står Getaware ekonomisk förening, ett företag som syftar till att inspirera människor, företag och organisationer till att göra smartare val.

- Valet av att vara en ekonomisk förening kom ganska naturligt. Vi ville ha ett demokratiskt företag där varje anställd har en röst. Vi gillar också att formen är smidig, där man slipper personligt ansvar om vi skulle gå i konkurs och att vi kan ha stadgar som passar oss och vår arbetssituation. Det är kul att driva företag tillsammans och särskilt bra är det när ingen av oss gillar att ha chefer, säger Johanna Ståhl, chefredaktör.

Tips och råd

  • En ekonomisk förening är ett alternativ om ni är minst tre personer som vill driva företag tillsammans.
  • Kooperativa företag startas och drivs av människor som vill förverkliga affärsidéer, lösa samhälleliga behov eller tillgodose gemensamma behov av service.

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.