Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • När ska jag deklarera moms?

  Nu kan du som är företagare enkelt få fram datum för när du ska skicka in uppgifter till Skatteverket.

 • Jobba, vobba och vabba – vad gäller när mitt barn är sjukt?

  I februari och mars är det många som är hemma från jobbet för att ta hand om sjuka barn. Några väljer att vobba istället för att vabba. Men vad är skillnaden mellan att vobba och vabba? Och vad bör du som företagare tänka på när du är hemma med sjukt barn?

 • Ny version av Starta företag-broschyren

  Det ska vara enkelt att starta och driva företag i Sverige. Därför har vi samlat den viktigaste informationen från elva myndigheter i Starta företag-broschyren. Broschyren ger en bra överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva företag.

 • Pensionsmyndigheten ger sig ut på kuvertjakt

  Samtidigt som de orange kuverten skickas ut ger sig Pensionsmyndigheten ut på kuvertjakt i Sverige. Totalt kommer de besöka 30 platser, från norr till söder, för att prata pension.

 • Nyheter inför deklarationen 2016

  Inför deklarationen 2016 finns det några nyheter som är bra för dig som företagare att känna till. Bland annat kommer många företagare få sina slutskattebesked i september i stället för i december.

 • Ny webbplats guidar till EU-stöd

  Nu lanserar Tillväxtverket, Jordbruksverket och ESF-rådet den gemensamma webbplatsen eufonder.se med information om de europeiska struktur- och investeringsfonderna.

 • Är du nyfiken på att starta eget företag?

  Besök Bazaren den 5 och 6 februari Kulturhuset, Stockholm. Där har du chansen att ställa dina frågor om eget företagande direkt till oss myndigheter. Ditt besök på Bazaren är kostnadsfritt.

 • Verksamt.se kan få pris för bästa webbplats

  Verksamt.se har blivit nominerad till Sveriges bästa webbplats i kategorin Samhällsinformation.

 • Guide för dig som vill importera livsmedel till Sverige

  Som importör av livsmedel behöver du ofta ta kontakt med flera olika myndigheter. För att underlätta för dig som företagare har tre myndigheter i samarbete skapat en webbaserad livsmedelsguide.

 • Dags att lämna kontrolluppgifter

  Är du arbetsgivare? Då börjar det bli dags att lämna in kontrolluppgifter. Senast den 1 februari 2016 ska kontrolluppgifter för inkomståret 2015 ha kommit in till Skatteverket.