Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Träffa PRV i Almedalen

  Idag utgörs uppskattningsvis 80 procent av ett företags värde av immateriella tillgångar. Detta är innehållet i ett av flera intressanta seminarier från PRV som du har möjlighet att ta del av under Almedalsveckan i sommar.

 • Deklarera enskild näringsverksamhet 15 juni?

  Har du sökt och fått anstånd med att lämna deklarationen senast den 15 juni och ska deklarera enskild näringsverksamhet? Så här gör du.

 • Nya arbetsgivaravgifter för unga

  Arbetsgivaravgifterna för unga ändras från och med den 1 juni. Då får du betala full arbetsgivaravgift för personer som är födda 1991 eller senare.

 • Funderar du på att starta restaurang?

  Nu lanseras en checklista för att starta restaurang. Genom att svara på några frågor får du snabbt en översikt över de uppgifter du behöver lämna till olika myndigheter och din kommun.

 • Startup Sweden söker Sveriges hetaste spelutvecklare

  Startup-Sweden är ett Boot Camp som riktar sig till Sveriges mest lovande digitala startups. Nu är det snart dags för årets tredje Boot Camp och till denna omgång kan spelutvecklare och spelstudios söka.

 • En dag med fokus på immaterialrätt

  Den 26 april är det dags för World Intellectual Property Day världen över. En dag med fokus på immaterialrätt.

 • Checkar till små företag som vill växa internationellt

  Nu ska totalt 51 miljoner kronor fördelas i affärsutvecklingscheckar. Målgrupp: små företag som vill växa internationellt.

 • Träffa oss i Göteborg på Café Starta & Driva Eget

  Har jag rätt affärsidé? Hur kommer jag igång med mitt företag? Det dyker upp många frågor när man ska starta företag. Nu har du chansen att träffa oss myndigheter för att få svar på just dina frågor om företagande.

 • Hade ditt företag sjuklönekostnader 2015?

  Om ditt företag haft sjuklönekostnader under 2015 kan du få ersättning. Under april och maj skickar Försäkringskassan ut beslutsbrev till de företagare som redovisat ersättning för de sjuklönekostnader de hade under 2015 i sin arbetsgivardeklaration.

 • Hur friskt är ditt företag? Testa Företagshälsokollen!

  Vad kan du som arbetsgivare göra för att dina medarbetare och du själv ska bli ”långtidsfriska”, och ditt företag därigenom välmående och framgångsrikt? Testa Företagshälsokollen!