Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Träffa oss på mässan Eget företag

  Den 10-12 november finns vi på Nordens största mässa för företagare – Eget företag i Älvsjö, Stockholm. Ta chansen och ställ dina frågor om eget företagande direkt till oss myndigheter. Passa även på att gå på några av våra kostnadsfria seminarier!

 • Verksamt.se har vunnit pris som årets juridiska innovatör 2016

  "Ett fantastiskt bra exempel på hur juridiska processer kan förenklas genom att digitaliseras". Verksamt.se är årets juridiska innovatör 2016.

 • Så fick Linda större ekonomisk trygghet

  Vad händer med din ekonomi om du blir sjuk? Eller om du ska vara föräldraledig? Eller den dag du går i pension? Linda Roussos, frisör och ägare av salong Infinum i Göteborg, har både funderat på och planerat för hur hon ska lösa de här situationerna.

 • Träffa PRV på Nordic Life Science Days

  Ta chansen att träffa PRV under Nordic Life Science Days den 14-15 september. Där får du bland annat veta vad du ska tänka på för att skydda dina immateriella tillgångar och skapa värde för ditt företag.

 • Exportkurs på distans

  Tänker du – eller har du redan börjat – handla med andra länder och känner att du behöver veta mer om lagstiftning och tullförfaranden? Då ska du anmäla dig till Tullverkets exportkurs.

 • Dags för Starta företag-dagar

  Funderar du på att starta företag? En bra början på vägen är att gå på Starta företag-dagen. Nu kommer vi till Stockholm, Göteborg och Malmö.

 • Webbseminarier för dig med enskild firma

  Med start den 23 augusti kör Skatteverket igång en direktsänd seminarieserie för dig som nyligen startat en enskild firma. Där går de igenom det viktigaste du behöver veta om bokföring, moms och preliminärskatt. Ditt deltagande är kostnadsfritt!

 • Få koll på tjänstepensionen

  Som egenföretagare är det du själv som måste spara in till din tjänstepension. Du bör spara mellan 4 och 5 procent av din inkomst.

 • Från pojkrumsprojekt till 35 anställda

  Vill du att företaget ska växa måste du också vara beredd på att anställa. Jonas Askås har utvecklat sitt bolag från ett pojkrumsprojekt till att idag ha 35 anställda och vet precis vilka utmaningar man kan möta på vägen.

 • Ta kontroll över din pension

  Nio av tio anställda i Sverige har en arbetsgivare som betalar in till deras tjänstepension. Som företagare har du ett större ansvar för din framtida pension.