Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Vad ska en podcast om skattefrågor innehålla?

  I höst kommer Skatteverket lansera en ny podcast om skattefrågor här på verksamt.se. Men redan nu kan du tycka till om vad den ska innehålla.

 • Digitalisera ditt företag – få upp till 250 000 kr

  Vill ditt företag digitalisera verksamheten eller kanske ta fram en digital strategi? Med affärsutvecklingscheckar kan du att ta in extern kompetens för att ta nya steg i ditt digitaliseringsarbete.

 • Dataskyddsförordningen ersätter PuL

  EU har beslutat om en ny förordning som innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter. Ett syfte med den nya lagstiftningen är att skapa enhetliga dataskyddsregler inom hela EU, vilket underlättar för företag att verka på hela unionens inre marknad. Förordningen börjar gälla den 25 maj 2018 och kallas Dataskyddsförordningen.

 • Behöver du anställa personal?

  Vill du utveckla ditt företag och anställa personal? Att ha egen personal är en investering och det är viktigt att du hittar rätt kompetens för just ditt företag. Du kan ta hjälp av Arbetsförmedlingen när du ska rekrytera.

 • Skydda ditt företag

  Är du orolig för att ditt företag ska kapas? Det finns flera sätt att snabbt bevaka om det skett ändringar i ditt företag för att förhindra att någon obehörig tar kontroll över det.

 • Anmäl dig till Starta företag-dagen

  En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen. Nu i maj stannar vi till i Göteborg och Stockholm. Anmäl dig redan idag!

 • Egenanställning – utföra uppdrag utan att starta företag

  Vill du utföra tillfälliga uppdrag åt olika uppdragsgivare utan att starta eget företag? Då är egenanställning ett alternativ.

 • Bidraget som arbetsgivare missar

  Nu kan du som arbetsgivare anlita företagshälsovård för att förebygga sjukfrånvaro och få tillbaka sjukskrivna medarbetare i arbete – och få halva kostnaden tillbaka från Försäkringskassan.

 • Ny företagare och osäker på skattereglerna?

  Ta då chansen och möt Skatteverket i deras direktsända webbseminarier om skatter och avgifter.

 • Lämna kontrolluppgifter för 2017 redan nu

  Senast 31 januari 2018 ska kontrolluppgifterna vara inlämnade för inkomstår 2017, men du kan redan nu lämna dina kontrolluppgifter i Skatteverkets e-tjänst.