Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Hade ditt företag sjuklönekostnader 2015?

  Om ditt företag haft sjuklönekostnader under 2015 kan du få ersättning. Under april och maj skickar Försäkringskassan ut beslutsbrev till de företagare som redovisat ersättning för de sjuklönekostnader de hade under 2015 i sin arbetsgivardeklaration.

 • Hur friskt är ditt företag? Testa Företagshälsokollen!

  Vad kan du som arbetsgivare göra för att dina medarbetare och du själv ska bli ”långtidsfriska”, och ditt företag därigenom välmående och framgångsrikt? Testa Företagshälsokollen!

 • Kom ihåg att deklarera

  Du som har en enskild näringsverksamhet eller är delägare i handelsbolag eller fåmansföretag ska fylla i en bilaga och deklarera senast den 2 maj.

 • Ny kompetens i styrelsen?

  Har ni haft årsstämma och fått ny kompetens i styrelsen? Gör din styrelseändring här på verksamt.se. Det går snabbare och blir billigare.

 • Är du en av Sveriges hetaste entreprenörer?

  I så fall får du inte missa att söka till Startup-Sweden som arrangeras av Tillväxtverket. Startup-Sweden är ett boot camp som riktar sig till Sveriges mest lovande digitala startups.

 • När ska jag deklarera moms?

  Nu kan du som är företagare enkelt få fram datum för när du ska skicka in uppgifter till Skatteverket.

 • Jobba, vobba och vabba – vad gäller när mitt barn är sjukt?

  I februari och mars är det många som är hemma från jobbet för att ta hand om sjuka barn. Några väljer att vobba istället för att vabba. Men vad är skillnaden mellan att vobba och vabba? Och vad bör du som företagare tänka på när du är hemma med sjukt barn?

 • Ny version av Starta företag-broschyren

  Det ska vara enkelt att starta och driva företag i Sverige. Därför har vi samlat den viktigaste informationen från elva myndigheter i Starta företag-broschyren. Broschyren ger en bra överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva företag.

 • Pensionsmyndigheten ger sig ut på kuvertjakt

  Samtidigt som de orange kuverten skickas ut ger sig Pensionsmyndigheten ut på kuvertjakt i Sverige. Totalt kommer de besöka 30 platser, från norr till söder, för att prata pension.

 • Nyheter inför deklarationen 2016

  Inför deklarationen 2016 finns det några nyheter som är bra för dig som företagare att känna till. Bland annat kommer många företagare få sina slutskattebesked i september i stället för i december.