Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Träffa oss på mässan Eget företag i Malmö

  Den 25 april finns vi på mässan Eget företag i Slagthuset i Malmö. Ta chansen och ställ dina frågor om eget företagande direkt till oss myndigheter!

 • Deklarera enskild näringsverksamhet – så här gör du!

  Du som driver en enskild näringsverksamhet ska deklarera resultatet. Du ska också göra ett årsbokslut och en momsdeklaration. Så här gör du!

 • Bli mer digital i ditt företagande

  Vi lever i en digital tid där identiteten på nätet blir allt viktigare. Har du inte riktigt kommit igång med din närvaro på internet? Här på verksamt.se hittar du tips och råd för att öka din synlighet på nätet och skapa fler och bättre affärer.

 • Bokslutsdag 31 augusti 2016? Dags att lämna in årsredovisningen!

  Ett aktiebolag måste skicka in en årsredovisning till Bolagsverket för varje räkenskapsår. Om ditt företag hade bokslutsdag den 31 augusti 2016 börjar det bli hög tid att lämna in årsredovisningen.

 • Eget företag – en bra anledning att fundera på din pension

  Nu har Pensionsmyndigheten börjat skicka ut de orange kuverten. För dig med eget företag finns det några saker som är bra att tänka på när det gäller din pension.

 • Sjuk medarbetare? Försäkringskassan guidar dig rätt

  Vad måste du som arbetsgivare göra när en medarbetare blir sjuk eller vill vara föräldraledig? Vilka stöd finns för att förebygga sjukfrånvaro? Svaren på dessa och många andra frågor får du på Försäkringskassans nya webbsidor för arbetsgivare.

 • Vässa din kompetens inom rekrytering

  Hur väljer du rätt intervjuform? Vilka frågor ska du ställa och vilka frågor bör du undvika? I en serie webbinarier delar Arbetsförmedlingen med sig av sina bästa rekryteringstips.

 • Franchisetorget – för dig som vill bli franchisetagare

  Vill du veta mer om franchising? Under året kommer Franchisetorget arrangera 30 informationskvällar runt om i Sverige, där du får veta vad det innebär att vara franchisetagare.

 • Sök affärsutvecklingscheckar

  Affärsutvecklingscheckar är Tillväxtverkets stöd till små företag som vill ta in extern kompetens för att utveckla företaget och stärka dess konkurrenskraft.

 • Välkommen till Bazaren!

  Ska du starta företag och är i behov av information och vägledning? Då ska du besöka mässan Bazaren den 9-10 februari i Stockholm. Där har du bland annat möjlighet att ställa dina frågor till oss myndigheter. Dessutom kan du delta i våra kostnadsfria seminarier.