Nyhetsarkiv

Sidan blev senast uppdaterad:

Du kan filtrera på

Nytt lagförslag om krav på e-faktura till offentlig sektor

Under våren väntas riksdagen besluta om en ny lag som ställer krav på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura). Det betyder att alla företag måste skicka e-fakturor till sina offentliga kunder från och med den 1 april 2019.

Få hjälp med att deklarera ditt företag

Ska du deklarera ditt aktiebolag eller din enskilda firma för första gången? En bra början är att gå på Skatteverkets informationsträffar.

Enklare att deklarera digitalt för dig som anlitar redovisningsbyrå

Nu blir det enklare att deklarera digitalt för dig som anlitar redovisningsbyrå. Inför årets deklaration har Skatteverket utvecklat en ny tjänst som gör det möjligt att skriva under deklarationen digitalt istället för på papper.

Rekrytera med Arbetsförmedlingens verktyg Branschpuls

Ska du rekrytera personal inom besöksnäring eller transport? Då kan du använda Arbetsförmedlingens verktyg Branschpuls för att hitta kandidater i ditt område och få förslag på rekryteringsalternativ.

Nu finns en guide om GDPR på verksamt.se

Vad behöver du som driver ett mindre företag tänka på för att uppfylla kraven som GDPR ställer? Nu finns en guide på verksamt.se för att hjälpa små företag att förbereda sig inför den nya dataskyddslagen.

Marknadsföring i sociala medier

Den 15 februari sänder PRV ett webbseminarium där du som företagare får veta vilka lagar och regler som gäller kring marknadsföring i sociala medier.

Verksamt.se utsedd till Sveriges bästa webbplats

Verksamt.se har blivit utsedd till Sveriges bästa webbplats 2017 i kategorin samhällskommunikation.

Välkommen till Bazaren i Stockholm

Välkommen till mässan Bazaren 8–9 februari i Stockholm där du kan ställa frågor, få rådgivning och gå på seminarium om att starta företag. Det är gratis att besöka mässan.

Sök finansiering hos Tillväxtverket

Du kan få stöd hos Tillväxtverket i form av affärsutvecklingscheckar. Checkarna är till för dig som vill utveckla ditt företag inom områdena internationalisering och digitalisering.

Anmäl verklig huvudman senast 1 februari

De flesta företag och föreningar måste anmäla verklig huvudman hos Bolagsverket senast den 1 februari. Till och med det datumet är det gratis - sedan kommer det att kosta 250 kronor.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp