Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Digitalt stöd för fler restaurangföretagare

  Checklista för att starta restaurang är ett populärt verktyg här på verksamt.se. Nu kopplar fler kommuner ihop sina e-tjänster med checklistan och förenklar för sina restaurangföretagare.

 • Skatt på kemikalier i elektronik

  Från den första juli 2017 blir tillverkare och importörer skyldiga att betala skatt på elektronik som innehåller flamskyddsmedel.

 • Tips för dig som ska göra en årsredovisning

  Hade ditt aktiebolag bokslutsdag 31 december 2016? Då börjar det bli dags att lämna in årsredovisningen! Här har vi samlat tips som kan vara till hjälp när du ska göra aktiebolagets årsredovisning.

 • Webbinar – Så skriver du en annons

  Den 16 juni sänder Arbetsförmedlingen ett webbinar där du får veta vad du ska tänka på när du skriver en annons så att rätt kandidater söker tjänsten.

 • Podcast för dig som är företagare

  Nu har vi samlat alla våra podcaster på en och samma sida, inklusive vår nyaste podd Digitalisera ditt företag.

 • Försäkringskassan lanserar förbättrade e-tjänster för arbetsgivare

  Nu kan du som är arbetsgivare kontakta Försäkringskassan genom tjänsten Personligt webbmöte. Försäkringskassans arbetsgivartjänst har också fått ny design och är nu responsiv.

 • Vad ska en podcast om skattefrågor innehålla?

  I höst kommer Skatteverket lansera en ny podcast om skattefrågor här på verksamt.se. Men redan nu kan du tycka till om vad den ska innehålla.

 • Digitalisera ditt företag – få upp till 250 000 kr

  Vill ditt företag digitalisera verksamheten eller kanske ta fram en digital strategi? Med affärsutvecklingscheckar kan du att ta in extern kompetens för att ta nya steg i ditt digitaliseringsarbete.

 • Dataskyddsförordningen ersätter PuL

  EU har beslutat om en ny förordning som innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter. Ett syfte med den nya lagstiftningen är att skapa enhetliga dataskyddsregler inom hela EU, vilket underlättar för företag att verka på hela unionens inre marknad. Förordningen börjar gälla den 25 maj 2018 och kallas Dataskyddsförordningen.

 • Behöver du anställa personal?

  Vill du utveckla ditt företag och anställa personal? Att ha egen personal är en investering och det är viktigt att du hittar rätt kompetens för just ditt företag. Du kan ta hjälp av Arbetsförmedlingen när du ska rekrytera.