Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

  • Sänkt arbetsgivaravgift för enskilda näringsidkare

    Är du enskild näringsidkare som planerar att anställa din första medarbetare? Från den 1 januari 2017 infördes en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgiften.

  • Anställa – så väljer du rätt person

    Är på väg att anställa? I ett webbinar berättar Arbetsförmedlingen hur du på bästa sätt kan skapa en annons, göra urval inför intervjun och välja rätt person för den aktuella tjänsten.

  • Jobbar du järnet utan lön?

    Är du en av dem som kommer först och går sist, som jobbar minst åtta dagar i veckan – men som trots allt slit inte tar ut lön? Då är du nog en av alla egenföretagare som riskerar att få mindre pension.

  • Enklare att lämna kontrolluppgifter digitalt

    Vi vill tipsa om att du redan nu kan lämna dina kontrolluppgifter för 2016 via e-tjänsten Lämna kontrolluppgifter på skatteverket.se. Nytt för i år är att du kan granska och skriva ut en sammanställning av alla uppgifter du matat in vid ett tillfälle.

  • Bidraget många företagare missar att söka

    Du som är arbetsgivare kan få bidrag för att förebygga sjukfall eller underlätta för dina anställda att komma tillbaka i arbete efter en sjukskrivning. Bidraget heter arbetsplatsnära stöd, ett bidrag många företagare missar att söka.

  • Julfrukost med Bolagsverket och PRV

    Den 16 december är du välkommen till en julfrukost tillsammans med Bolagsverket och PRV om företagsnamn och varumärke, och hur du använder dem på ett smart sätt. Anmäl dig senast den 5 december!

  • Rutavdrag för fler tjänster

    Utför du arbete som ger rätt till rutavdrag? Från och med den 1 januari 2017 ger fler typer av tjänster möjlighet till rutavdrag. Då omfattas även reparation och underhåll av vitvaror i hemmet.

  • Export och import – så har andra företagare gjort

    Vill du göra affärer med andra länder? Nu kan du se filmer hur andra företagare har gjort för att lyckas med sin utlandssatsning.

  • Funderar du på att starta företag?

    Nu är det dags för Starta företag-dagen igen. Mellan den 23 november–1 december besöker vi Malmö, Stockholm och Göteborg.

  • Guide för dig som vill exportera jordbruks- och livsmedelsprodukter

    Det kan vara krångligt att exportera jordbruksprodukter och livsmedel, i synnerhet till länder som inte är med i EU. Därför lanserar vi en ny guide som ska göra det lättare att förstå vilka regler och bestämmelser som gäller för den här typen av export.