Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Spara namn och adress när du lämnar kontrolluppgifter

  Senast den 31 januari 2018 ska kontrolluppgifterna för inkomstår 2017 vara inlämnade till Skatteverket. Nytt för i år är att du kan spara namn och adresser till de personer du lämnar uppgift för, så att du kan återanvända dessa vid ett senare tillfälle.

 • Podcasten Skatteskolan – experterna svarar på lyssnarnas frågor

  I veckans avsnitt av podcasten Skattenskolan har det blivit dags för våra experter att svara lyssnarnas frågor. Du får till exempel lära dig vad uttagsbeskattning är och vad en verifikation ska innehålla.

 • Är du på väg att exportera till USA?

  Den 8 november bjuder PRV in till ett frukostseminarium med fokus på export och immateriella tillgångar, där de använder USA som exempel.

 • Hämta information om företaget du ska anlita

  När du som företagare ska anlita ett annat företag, exempelvis via en upphandling, är det bra att först hämta information om företaget. Det kan du göra i Skatteverkets e-tjänst Hämta företagsinformation.

 • Premiär för podcasten Skatteskolan på verksamt.se

  Skatteskolan är en podcast för dig som företagare som vill lära dig om skatt, moms och avgifter för att starta och driva företag. Under tio avsnitt får du en snabbkurs i företagsformer, lön, preliminärskatt, bokföring, avdrag och mycket mer. Välkommen till Skatteskolan!

 • Nya regler för arbetsgivardeklaration – informationsträffar under hösten

  Från den 1 juli 2018 införs en lagändring som innebär att arbetsgivardeklarationen ska ske på individnivå. Under hösten håller därför Skatteverket informationsträffar där de möter dig som berörs av förändringarna.

 • Inköp och försäljning i ditt aktiebolag

  Den 12 september sänder Skatteverket ett webbseminarium där du får veta hur du hanterar inköp och försäljning i ditt aktiebolag.

 • Anmäl verklig huvudman

  De flesta företag och föreningar ska anmäla verklig huvudman till Bolagsverket. Du anmäler gratis på Bolagsverkets webbplats fram till den 1 februari.

 • Webbplats som gör livet enklare för arbetsgivare

  Det finns många smarta lösningar som arbetsgivare kan dra nytta av. Men det har inte funnits en plats där dessa idéer kan samlas upp och utvecklas. Tills nu.

 • Bidraget många missar att söka

  Allt fler arbetsgivare använder sig av arbetsplatsnära stöd, men fortfarande missar många att bidraget finns.