Premiär för nya säsongen av podcasten Skatteskolan

Sidan blev senast uppdaterad:

Idag släpps äntligen det första avsnittet av podcastens Skatteskolans andra säsong. I de nya avsnitten får du som etablerad företagare veta mer om hur du gör saker för första gången, till exempel anställer, exporterar och deklarerar. Först ut är ett avsnitt om att ta in kapital.

Podcasten Skatteskolan är lite av en snabbkurs för dig som blivande eller etablerad företagare. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skatt, moms och avdrag, på ett sätt som är enkelt förklarat. I den första säsongen vände vi oss till dig som funderar på att starta företag och de tio avsnitten har över 36 000 lyssningar.

Nu tar vi nästa steg och fokuserar på dig som är igång och driver företag sedan en tid tillbaka, och som ska göra saker för första gången. Du kanske till exempel ska börja handla med länder utanför EU. Eller så funderar du på vilka avdrag du kan göra och hur du separerar företagets ekonomi och din privatekonomi. Och så ägnar vi ett helt avsnitt åt sådant som kan gå fel.

Podcastens andra säsong består av Skatteverkets experter Jenny Persson och Per Granqvist under ledning av Anders Nyberg från Tillväxtverket.

Ett nytt avsnitt släpps varje onsdag med uppehåll över jul och nyår.

Här kan du lyssna på det första avsnittet – Finansiering

Lyssna på hela den första säsongen av Skatteskolan

 

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp