Enklare att registrera aktiebolag

Sidan blev senast uppdaterad:

När du väl bestämt dig för att starta ett aktiebolag vill vi att det ska vara smidigt att anmäla företaget på verksamt.se. Det ska gå snabbt, kännas tryggt och vara enkelt. Därför lanserar vi ett enklare sätt att anmäla ditt aktiebolag. Vi kallar det Enkel anmälan.

Färre uppgifter och enklare att fylla i

I den enkla anmälan har vi redan fyllt i uppgifter som vi vet att många upplever som svåra. På så sätt blir det färre uppgifter och enklare för dig att fylla i.

65 procent av alla aktiebolag gör samma val

Bakgrunden till Enkel anmälan är att många tyckte att det var krångligt att registrera aktiebolag. Det är många val och beslut blivande företagare ska ta ställning till. Bolagsverket har granskat sina register och sett att 65 procent av alla aktiebolag gör samma val när de startar sitt företag. Det gäller till exempel uppgifter om aktiekapital, bestämmelse om revisor och vem som ska vara stiftare och aktieägare

– Med den kunskapen skapade vi Enkel anmälan, och samtidigt halverade vi antalet uppgifter som du själv ska fylla i, säger Sofia Eriksson, koordinator för e-tjänster på Bolagsverket.

Logga in för att anmäla ditt aktiebolag

Du anmäler ditt aktiebolag till Bolagsverket genom att logga in på Mina sidor. Vill du inte göra en Enkel anmälan kan du göra en detaljerad anmälan, där du gör alla val och fyller i alla uppgifter själv.

Logga in för att registera företag

Läs mer om att starta aktiebolag

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp