Nytt test för att skydda din viktigaste information

Sidan blev senast uppdaterad:

Den digitala utvecklingen innebär många möjligheter men det påverkar också vår informationshantering och kan medföra nya typer av risker och brott. Som företagare är det viktigt att skydda sin information så att den inte hamnar i orätta händer, förstörs, förvanskas eller inte finns tillgänglig när den behövs.

Säkerhetstestet består av ett antal olika frågor som utgår från situationer som du som företagare kan ställas inför. Det kan gälla allt från hur du hanterar lösenord till information om styrelseändring.

Genom att göra Säkerhetstestet får du som företagare information om vad du behöver tänka på för att skydda din viktigaste information och försvåra för bedrägeriförsök mot ditt företag. Du hittar även mer information i ämnet på verksamt.se och länkar till andra myndigheter för fördjupad läsning eller hjälp.

Säkerhetstestet är framtaget för verksamt.se av Tillväxtverket, Bolagsverket och Skatteverket i samverkan med MSB och Polisen.

Gör säkerhetstestet

extjas33

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga