Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Vad är din plan när du går i pension?

  Har du planerat att flytta utomlands eller bara njuta hemma när du går i pension? Oavsett plan så finns det mycket du kan göra för att ha det tryggare när du slutar jobba. Här hittar de två viktigaste pensionstipsen för dig som företagare.

 • Skydda dig mot intrång

  Hur gör du för att minska risken för att någon annan skapar bra affärer med dina rättigheter? Och hur undviker du att själv råka begå ett intrång i någon annans rättighet?

 • Nya regler kring förmånsbil

  Från den 1 januari 2018 införs nya regler kring trängselskatt och infrastrukturavgifter vid privat körning med förmånsbil. De nya reglerna innebär förändringar för dig som är arbetsgivare.

 • Ny navigering på Mina sidor

  Den 9 december lanserade vi en rad förbättringar för Mina sidor på verksamt.se. Den största förändringar är att du nu navigerar via en meny.

 • Nya webbseminarier för dig som ska starta företag

  Nu finns två nya webbseminarier på verksamt.se som riktar sig till dig som funderar på eller håller på att starta företag.

 • Sänkta arbetsgivaravgifter – nu även för aktiebolag och handelsbolag

  Sedan den 1 januari 2017 har enskilda näringsidkare haft en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifter när de anställer sin första medarbetare, något som kallas växa-stöd. Ett stöd som nu även gäller för aktiebolag och handelsbolag.

 • Webbinar – rekrytera med mångfald

  Är du arbetsgivare och vill anställa personer som nyligen kommit till Sverige? Den 29 november sänder Arbetsförmedlingen ett webbinar där du får veta vilket stöd Arbetsförmedlingen kan erbjuda dig.

 • Spara namn och adress när du lämnar kontrolluppgifter

  Senast den 31 januari 2018 ska kontrolluppgifterna för inkomstår 2017 vara inlämnade till Skatteverket. Nytt för i år är att du kan spara namn och adresser till de personer du lämnar uppgift för, så att du kan återanvända dessa vid ett senare tillfälle.

 • Podcasten Skatteskolan – experterna svarar på lyssnarnas frågor

  I veckans avsnitt av podcasten Skattenskolan har det blivit dags för våra experter att svara lyssnarnas frågor. Du får till exempel lära dig vad uttagsbeskattning är och vad en verifikation ska innehålla.

 • Är du på väg att exportera till USA?

  Den 8 november bjuder PRV in till ett frukostseminarium med fokus på export och immateriella tillgångar, där de använder USA som exempel.