Nyhetsarkiv

Här har vi samlat alla nyheter som publicerats på verksamt.se. Du kan sortera efter år, gör du inga val visas alla nyheter. Vill du få nyheter och tips direkt till din e-post? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan filtrera på

 • Få stöd för din exportsatsning

  Nu kan du som företagare i Stockholms län ta del av samordnat stöd för ditt företags internationalisering. Det exportfrämjande systemet i Stockholms län stärker stödet till företag som vill ta steget in på nya marknader. Genom STHLM GLOBAL – Regional exportsamverkan i Stockholms län – samverkar Länsstyrelsen Stockholm med exportfrämjande organisationer i länet för att förenkla för företag som vill exportera varor eller tjänster.

 • Livesända webbseminarier om att starta företag

  Lär dig mer och ställ dina frågor om företagsformer, F-skatt och moms. Den 23 maj livesänds två kostnadsfria webbseminarier på verksamt.se.

 • Bättre koll på ditt företag med ny app

  Nu lanserar Bolagsverket en app där du kan se aktuella uppgifter om ditt företag, hålla koll på vad som händer i företaget och ladda ner ditt registreringsbevis eller årsredovisning. Snabbt, enkelt och kostnadsfritt!

 • Så gör du för att maxa din pension som egen företagare

  Nyligen genomförde Pensionsmyndigheten en undersökning om hur egna företagare ser på sin pension. Resultatet visar att kunskapen är relativt låg om hur man tjänar in till sin pension. Så hur gör du för att maxa din pension?

 • Få bidrag för att förebygga och förkorta sjukskrivningar

  Från och med den 1 juli 2018 kan du som är arbetsgivare få ett utvidgat bidrag för att förebygga och underlätta för dina anställda att komma tillbaka i arbete. Bidraget kallas för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd. Bidraget ger ersättning till fler insatser än det nuvarande arbetsplatsnära stödet som endast gäller för utredande insatser.

 • Lämna in din inkomstdeklaration med NE-bilagan

  Snart är det den 2 maj då du behöver ha lämnat in din inkomstdeklaration till Skatteverket. Här kommer några tips till dig som inte har deklarerat.

 • Immaterialrättsdagen – fokus på den digitala affären

  Den 26 april är det Immaterialrättsdagen. I år sätter PRV fokus på den digitala affären. Dagen kommer webbsändas och kommer erbjuda både spännande diskussioner och praktiska tips.

 • Var vaksam om du ska sälja eller avveckla ditt företag

  Står du inför det viktiga beslutet att sälja eller avveckla ditt företag? Då bör du vara extra vaksam på vilket företag du gör affärer med. Det kan vara lätt att bli bedragen.

 • Lär dig mer om eget företagande på mässor i vår

  Kom och träffa oss myndigheter bakom verksamt.se på olika mässor om eget företagande under våren. Här kan du ställa dina frågor direkt till oss myndigheter. Det finns också möjlighet att träffa experter, nätverka och få hjälp att komma igång eller utveckla ditt företag.

 • Digital inlämning av årsredovisning

  Nu har Bolagsverket öppnat upp möjligheten för de flesta av Sveriges aktiebolag att lämna in årsredovisning digitalt.