Kakor (cookies) och personuppgifter

Sidan blev senast uppdaterad:

När du besöker verksamt.se sparas viss information om vad du gör på webbplatsen.

Kakor används bland annat för att du ska kunna spara personliga inställningar på webbplatsen. Kakor används också för att vi ska kunna samla in besöksstatistik och analysera vad som behöver ändras på webbplatsen.

IP-nummer och kakans ID kan vara personuppgifter och du har därför rätt att veta hur vi använder uppgifterna samt hur du kan begränsa användningen.

Om kakor

Kakor används på så gott som alla webbplatser och kan vara nödvändiga för att webbplatsen ska fungera optimalt. Det gör det bland annat möjligt att följa vilka sidor som besöks samt möjlighet för dig att spara personliga inställningar för webbplatsen.

Det finns olika typer av kakor, på verksamt.se används fyra typer:

  • Sessionskakan lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Den försvinner när du stänger webbläsaren.
  • En varaktig kaka finns kvar på din dator tills den tas bort.
  • Förstapartskakan kommer från den aktuella webbplatsen (verksamt.se) och placerar ut kakor i besökarens webbläsare.
  • En tredjepartskaka kommer från en annan webbplats och placerar ut kakan i besökarens webbläsare. Du kan ställa in din webbläsare så att den blockerar kakan enbart från tredje part.

Besöksstatistik

För att förstå hur webbplatsen används och kunna göra den bättre för våra användare samlar vi in statistik om varje besök via statistikverktyget Matomo. Datan som Matomo samlar in finns i Sverige och vi användare oss av IP-anonymisering.

Om du inte accepterar kakor

Du kan göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator.

I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Personuppgifter

Som användare behöver du samtycka till vår hantering av kakor på webbplatsen. Samtycke innebär ett medvetet godkännande och kan återkallas genom att du tar bort kakor i din webbläsare och ber oss radera information om kakans-ID. Vi har en lösning uppe i övre delen av webbplatsen där du kan ge samtycke till användningen av kakor.

Läs mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga under Behandling av personuppgifter

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp