E-legitimation på verksamt.se

Sidan blev senast uppdaterad:

När du använder e-tjänsterna på verksamt.se behöver du en giltig svensk e-legitimation. E-legitimation använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter.

E-legitimation skaffar du via din bank eller hos Telia. För att kunna skaffa e-legitimation måste du vara folkbokförd i Sverige. Läs mer om e-legitimation:

Till sidans topp

Mobilt BankID

Du kan även logga in i e-tjänsterna med mobilt BankID. Mobilt BankID är en e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor.

För att kunna använda mobilt BankID gör du så här:

  1. Installera säkerhetsappen för mobilt bank-id på din mobiltelefon eller surfplatta. Appen finns att hämta via App Store och Google Play.
  2. Logga in på din internetbank som vanligt och hämta din kod för att komma igång med mobilt bank-id.
  3. Välj sedan mobilt BankID när du loggar in på Mina sidor och följ anvisningarna.

På bankid.com kan du läsa mer om mobilt BankID. Där finner du även information om vilka mobila enheter och operativsystem som stöds.

Till sidans topp

Skriva under med e-legitimation

När du skickar in en anmälan till en myndighet via e-tjänsterna på verksamt.se måste du skriva under anmälan med din e-legitimation. Detta är juridiskt bindande på samma sätt som att underteckna en pappersblankett för hand.

Till sidans topp

Problem vid inloggning?

Ibland uppstår problem vid inloggning med e-legitimation. Vi har samlat de vanligaste problemen och möjliga lösningar. Kontakta annars Bolagsverkets kundtjänst på telefon 0771-190 300.

Till sidans topp

Frågor och svar om Mina sidor

Här finns svar på de vanligaste frågorna om Mina sidor (e-tjänsterna som kräver inloggning).

Hjälpte den här informationen dig?

Berätta gärna mer om vad du tycker om sidan!

Fältet är obligatoriskt

Fältet är obligatoriskt

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp