Yrkesintroduktion, rekvirera ersättning

Sidan blev senast uppdaterad:2020-12-14

Innan du kan få ersättning för yrkesintroduktionsanställning måste du ha ansökt och fått beslut om yrkesintroduktionsanställning.

Du som arbetsgivare behöver lämna in arbetsgivardeklaration på individnivå till Skatteverket varje månad. För att vi ska kunna hämta uppgifter för rätt period behöver du ange när du betalar ut lön redan i ansökan/beslutsunderlaget.

Redovisar du arbetsgivaravgifter till Skatteverket senast den 7:e, beräknas ersättningen för yrkesintroduktionen betalas ut samma månad. Redovisar du arbetsgivaravgifter till Skatteverket efter den 7:e, beräknas ersättningen för yrkesintroduktionen betalas ut nästa månad. Utbetalning görs vanligtvis den 12:e i månaden.

För handledarstödet beräknas ersättning betalas ut till organisationens/företagets plus- eller bankgiro veckan efter vi har hämtat uppgifter från Skatteverket så länge det funnits en lönekostnad för perioden.

Ersättningen från Arbetsförmedlingen beräknas på de uppgifter som du lämnar i arbetsgivardeklarationen för din anställde.

I vår webbtjänst Rekvirera kan du följa ditt ärende och söka aktuell information.

Tänk på att lönen ska betalas ut elektroniskt till den anställde.

Källa: Arbetsförmedlingen

 

Kontaktuppgifter

Organisation
Arbetsförmedlingen
Telefon
077-1600000
Adress
113 99 STOCKHOLM
E-post
registrator@arbetsformedlingen.se
Webb
www.arbetsformedlingen.se

Ansvarig: Tillväxtverket