Kryddning av brännvin

Sidan blev senast uppdaterad: 2021-09-01

Anmälan om kryddning av brännvin för servering i den egna serveringsrörelsen.

Information om anmälan

Du som har stadigvarande serveringstillstånd att servera spritdrycker har rätt att krydda spritdrycker för servering som snaps i den egna serveringsverksamheten efter anmälan till kommunen. Det handlar enbart om att som snaps kunna servera vad som i allmänt tal benämns brännvin, som har kryddats på restaurang enligt eget recept. Brännvin är ett svenskt begrepp för sprit som tillverkas genom destillering av potatis eller säd.

Krav

För att få krydda brännvin krävs stadigvarande tillstånd att servera spritdrycker. Kryddningsverksamheten ska vara i liten skala, det vill säga brännvinet får endast serveras i den egna verksamheten.

Anmälan och tillsyn

Anmälan skickas till berörd kommun, som även utövar tillsyn.


Så ansöker du

Du skickar anmälan till den kommun där verksamheten kommer att bedrivas. För information om stadigvarande serveringstillstånd, se Serveringstillstånd.


Relaterade sidor

Ansvarig: Tillväxtverket