Livsmedelsproduktion
Sidan blev senast uppdaterad: 2019-04-04Här hittar du information om tillstånd och andra uppgiftskrav för livsmedelsproduktion.
- Anmälan av salmonella som påvisats
Om det påvisas salmonella i egenkontroll måste detta anmälas till behörig myndighet, detta sker genom skriftlig eller muntlig kontakt med respektive myndighet....
- Kontroll av mikrobiologiska kriterier för livsmedel
Användande av alternativa analysmetoder vid företagarens egen kontroll av livsmedel och livsmedelsproduktion.
- Prövning av miljöfarlig verksamhet, B-verksamhet
För att starta vissa miljöfarliga verksamheter måste du först söka tillstånd. Det kan även gälla vid ändringar av en verksamhet du redan bedriver.
- Registrera foderanläggning inom primärproduktion
Du som hanterar foder till livsmedelsproducerande djur ska registrera din anläggning hos Länsstyrelsen.
- Tillstånd för att klassificera ägg och tilldelning av kontrollnummer (ansökan)
Äggpackerier ska ansöka om tillstånd hos Livsmedelsverket för att få klassificera ägg. Livsmedelsverket meddelar tillstånd samt tilldelar en kod...
Ansvarig: Tillväxtverket