Tips och råd

Coronaviruset, så påverkar det dig som företagare

Här har vi samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset. (Science Photo Library/TT Nyhetsbyrån).

Till listan på utbildningar

Gå en utbildning och utveckla ditt företag

Om du för tillfället har drabbats av stopp i produktionen eller i försäljningen kan kompetensutveckling vara ett sätt för att förbereda innan företaget kommer igång igen. Vi har tagit fram en lista med utbildningar för antingen dig eller dina anställda.

Hitta rådgivning i din region

Stöd och hjälp nära dig

Många regioner och kommuner erbjuder nu företagare olika insatser och stöd med anledning av coronaviruset. Du kan också få kostnadsfri rådgivning av olika organisationer.

Till informationen på msb.se

Arbeta säkert på distans

Att arbeta hemifrån ställer nya krav på dig som företagare och arbetsgivare vad gäller informationssäkerhet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit fram stöd och råd kring hur du arbetar säkert på distans.

Checklista för att starta företag

Skapa din checklista inför företagsstarten

Ska du starta företag? Här kan du skapa en checklista för att ta reda på vad du måste göra när du ska starta ett företag.

Aktuellt

Information om utbildningar

Funderar du på hur du kan utveckla din kompetens i företaget? Vi har tagit fram en lista med utbildningar för antingen dig eller dina anställda.

Läs mer om utbildningar

Stöd vid minskad omsättning

Regeringen har tagit fram ett förslag om omställningsstöd till företag. Omställningsstöd innebär att du som företag kan få stöd för dina fasta kostnader om ditt företag har tappat i omsättning på grund av coronaviruset.

Läs mer om omställningsstöd

Visa fler nyheter