Tips och råd

Coronaviruset, så påverkar det dig som företagare

Här har vi samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset. (Science Photo Library/TT Nyhetsbyrån).

Kom igång med ditt företag

Starta ditt företag med hjälp av verksamt.se. Här hittar du innehåll som hjälper dig att planera din start. Du kan bland annat använda våra räknekalkyler, göra en checklista inför starten och få information om hur du väljer företagsnamn.

Hitta rådgivning i din region

Stöd och hjälp nära dig

Många regioner och kommuner erbjuder nu företagare olika insatser och stöd med anledning av coronaviruset. Du kan också få kostnadsfri rådgivning av olika organisationer.

Till checklistan, exemplen och materialet på msb.se

Tillsammans bromsar vi smittan

Under sommaren vill vi tipsa om hur du kan anpassa din verksamhet för att hjälpa till att bromsa smittan. Här hittar du en checklista, exempel och nedladdningsbara material som gör det enklare att anpassa din verksamhet.

Läs mer om att skydda din företagsinformation

Skydda din företagsinformation

Om du förlorar viktig företagsinformation kan det få stora konsekvenser. Rutiner, digitala tjänster och säkerhetskopiering är några sätt för att hantera din information säkrare.

Aktuellt

Ny lärportal för industriföretag

Driver du ett industriföretag? Då kan du söka kostnadsfria digitala utbildningar till din personal för att satsa på kompetensutveckling och utveckla ditt företags konkurrenskraft.

Ny lärportal för industriföretag

Nu kan du som hyresvärd ansöka om hyresrabatt

För dig som har tecknat ett avtal om tillfällig hyresrabatt för din hyresgäst har nu ansökan öppnat.

Nu kan du som hyresvärd ansöka om hyresrabatt i och med corona

Ny lag för restauranger

Från 1 juli 2020 är du som driver serveringsställe såsom restaurang, bar eller café enligt lag ansvarig för att anpassa din verksamhet så att smittspridningen av covid-19 förhindras.

Ny lag för restauranger i och med corona

Webbseminarium om omställningsstödet

Du som vill veta mer om det nya omställningsstödet och kunna ställa egna frågor kan delta på Skatteverkets livesända webbseminarium.

Läs mer om Skatteverkets livesända webbseminarium

Visa fler nyheter