Tips och råd

Har du en unik affärsidé?

Toppen, se till att registrera ditt varumärke för att få ensamrätt!

Idag livesänds två webbseminarier om att starta företag

Lär dig mer och ställ dina frågor om företagsformer, F-skatt och moms. Klockan 10 och 13 livesänder vi två kostnadsfria webbseminarier på verksamt.se.

Nytt avsnitt av Skatteskolan: Fel, fel, fel

Vilka är de vanligaste misstagen som företagare gör och hur kan du undvika dem? Det pratar vi om i årets sista avsnitt av podden Skatteskolan.

Ska du importera eller exportera?

Här får du värdefull information om vad du bör tänka på när du vill göra affärer med andra länder.

Kostnadsfri rådgivning i din region

Vill du ha hjälp att komma vidare? Här kan du hitta organisationer och rådgivare som erbjuder stöd och rådgivning till dig utifrån din situation och dina behov.

Aktuellt

Ny checklista gör det enklare för biodlare

En ny digital checklista på verksamt.se gör det enklare för dig som vill starta biodling och sälja din egen honung. Genom att svara på några frågor så får du veta vilka uppgifter du ska lämna och vilka tillstånd du behöver söka för att komma igång.

Många småföretag klarar inte de nya lagkraven på e-faktura till offentlig sektor

Levererar du varor eller tjänster till kommun, landsting eller myndighet? Då omfattas ditt företag av de nya reglerna om e-faktura till offentlig sektor som träder i kraft den 1 april 2019.

Livesända webbseminarier om att starta företag

Lär dig mer och ställ dina frågor om företagsformer, F-skatt och moms. Den 12 december livesänds två kostnadsfria webbseminarier på verksamt.se.

Ta ut moms när du hyr ut vårdpersonal

Om du hyr ut vårdpersonal till någon som driver en vårdmottagning ska du ta ut moms på din försäljning. Det betyder att både privata och allmänna vårdmottagningar ska betala moms när de hyr in personal från dig som företagare.

Visa fler nyheter