Tips och råd

https://www.personalstark.se/

Personalstark – för företag som vill utvecklas och växa

Har du koll på vilka kompetenser du har i ditt företag? Personalstark ger dig tips, information och inspiration om hur du kan utveckla befintliga personal och hur du ska tänka när du anställer nya medarbetare.

https://soundcloud.com/verksamt/johan-nordlund-varumarken-pa-natet

Snabbkurs om varumärkesskydd

På 30 minuter får du lära dig vad som är viktigt att känna till när det gäller varumärkesskydd och om det finns något särskilt att tänka på om man vill verka digitalt. Du hittar kursen på verksamt.se:s Soundcloudlista.

/starta/starta-och-registrera-ditt-foretag/aktiebolag

Kravet på aktiekapital halveras och blir 25 000

Det lägst tillåtna aktiekapitalet i privata aktiebolag blir 25 000 kronor från och med den 1 januari 2020.

/alla-e-tjanster/checklista-evenemang/-/checklistor/guide/10021/1

Ny checklista gör det enklare att arrangera evenemang

Ska du arrangera ett publikt event? Då behöver du ofta söka tillstånd hos Polisen och kommunen. Svara på några snabba frågor så får du veta hur du kommer igång.

/region

Kostnadsfri rådgivning i din region

Vill du ha hjälp att komma vidare? Här kan du hitta organisationer och rådgivare som erbjuder stöd och rådgivning till dig utifrån din situation och dina behov.

Aktuellt

Kravet på aktiekapital halveras och blir 25 000

Det lägst tillåtna aktiekapitalet i privata aktiebolag blir 25 000 kronor från och med den 1 januari 2020. Det beslutade riksdagen den 28 november.

Läs mer om halverat aktiekapital

Ge inte bort din underskrift

Ska du verkligen skriva under det där? Att vara styrelseledamot i ett företag eller en förening utan att ta del av hur verksamheten bedrivs är att vara målvakt. Det är ett brott.

Läs mer om hur du kan skydda dig från att bli styrelsemålvakt

Nu kan du logga in på flera sätt

Från och med den 16 december finns Freja e-ID plus som en ny, alternativ e-legitimation när du ska logga in i e-tjänsterna på verksamt.se.

Läs mer om e-legitimering

Ny checklista gör det enklare att arrangera evenemang

En ny digital checklista på verksamt.se gör det enklare för dig som är småföretagare eller förening och vill arrangera ett publikt evenemang inom kultur eller idrott. Genom att svara på några snabba frågor får du veta vilka uppgifter du ska lämna och vilka tillstånd du behöver söka för att komma igång.

Skapa din checklista

Visa fler nyheter