Tips och råd

Det nya coronaviruset och covid-19, så påverkar det dig som företagare

Här har vi samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19. (Science Photo Library/TT Nyhetsbyrån).

Aktuellt för dig som arbetsgivare

Här hittar du information om vad som gäller för dig som arbetsgivare vid sjukskrivningar och arbetsbrist.

/region

Stöd och hjälp nära dig

Många regioner och kommuner erbjuder nu företagare olika insatser och stöd med anledning av coronaviruset. Du kan också få kostnadsfri rådgivning av olika organisationer.

https://bolagsverket.se/pb/etjanster/lamna-in-arsredovisning

Dags att skicka in årsredovisningen?

Gör som över 45 000 företagare – skicka in årsredovisningen digitalt. Du får en bekräftelse på att den kommit in och är årsredovisningen fullständig registreras den direkt.

https://www.verksamt.se/alla-e-tjanster/checklista-starta-foretag/-/checklistor/guide/10019/1

Skapa din checklista inför företagsstarten

Ska du starta företag? Här kan du skapa en checklista för att ta reda på vad du måste göra när du ska starta ett företag.

Aktuellt

Samlad information till följd av nya coronaviruset och covid-19

Här har vi samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

Samlad information från myndigheter

Livesänt webbseminarium med Skatteverket till följd av coronapandemin

Skatteverket bjuder in dig som företagare till livesända webbseminarier för att informera och svara på frågor om de skatteåtgärder som införts på grund av coronapandemin.

Läs mer om Skatteverkets webbseminarium

Vinnova öppnar en utlysning för omställning

Syftet med utlysningen är att möta utmaningar och fånga möjligheter som samhället nu står inför med anledning av coronakrisen.

Läs mer om utlysningen

Var med i den digitala kampen mot coronakrisen

Den 3 - 6 april, 2020 anordnas Hack the Crisis Sweden, ett digitalt hackathon som genomförs online. Tillsammans vill man försöka hitta digitala lösningar och koncept som kan bidra till att hjälpa till i coronakrisen.

Läs mer om Hack the Crisis

Visa fler nyheter