Tips och råd

Förbered din start

Kom igång med ditt företag

Starta ditt företag med hjälp av verksamt.se. Här hittar du innehåll som hjälper dig att planera din start. Du kan bland annat använda våra räknekalkyler, göra en checklista inför starten och få information om hur du väljer företagsnamn.

Ta hand om dina immateriella tillgångar

Alla företag har immateriella tillgångar, men vad är det egentligen? En immateriell tillgång är en tillgång i ditt företag som du inte kan ta på. Det kan till exempel vara namnet på ditt företag, din grafiska profil eller din affärsmodell.

Importera eller exportera

Ska du göra affärer med andra länder?

För dig som funderar på att importera eller exportera finns det stora möjligheter, men också en hel del utmaningar. Här har vi samlat information, rådgivning och stöd till dig som vill göra affärer över gränserna.

Se vårens webbinarier i efterhand

Titta på våra webbinarier när du vill

Nu kan du se vårens webbinarier när det passar dig. Vi erbjuder både ett generellt webbinarium för dig som funderar på att starta företag, och temawebbinarier om handel med utlandet, sjukförsäkring och pension samt företagsnamn och varumärke.

Samlad coronainformation från myndigheter

Lättade restriktioner – vad gäller för dig som företagare

Den 15 juli lättades coronarestriktionerna ytterligare. Här hittar du aktuell information om vad som gäller för dig och ditt företag.

Aktuellt

Den 1 oktober startar kampanjen Tänk säkert som hjälper dig att skydda din företagsinformation

Hur undviker du att ditt företag utsätts för bedrägerier? Hur hanteras företagets lösenord? Har du koll på bluffmejl och sms? Passa på att gå igenom dina rutiner under oktober som är den nationella informationssäkerhetsmånaden.

Kampanjen Tänk säkert

Från den 10 augusti finns det ett nytt ekonomiskt stöd till arrangörer av evenemang

Regeringen har beslutat om ett nytt ekonomiskt stöd till arrangörer av evenemang som planeras under juni-december 2021, men som inte kan genomföras eller måste begränsas på grund av spridningen av covid-19. Stödet innebär att staten står för delar av den ekonomiska risken.

Ekonomiskt stöd för evenemang

Visa fler nyheter