Starta företag-webbseminarium

Delta i våra webbseminarier och lär dig mer om hur du kommer igång med ditt företag. Sitt var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställ dina frågor via en chatt. Ditt deltagande är kostnadsfritt.

Sidan blev senast uppdaterad:

Se våra webbseminarier i efterhand

Under hösten direktsände vi fem webbseminarier inom olika områden. Om du inte hade möjlighet att ta del av webbseminarierna då kan du här se de i efterhand.

  1. Din affärsidé
  2. Företagsformer
  3. Skatter, tullavgifter
  4. Företagsnamn och varumärke
  5. Registrering

Till sidans topp

1. Din affärsidé

Här får du lite tips och idéer om hur du kan tänka när du ska forma din affärsidé och varför det är bra att göra en affärsplan. Vi pratar finansiering och budget och var man kan få hjälp med sin företagsstart. Medverkande myndigheter är Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen.

Här kan du ta del av en inspelad version av avsnittet Din affärsidé.

 

Till sidans topp

2. Företagsformer

I vilken form vill du driva ditt företag? Enskild firma eller kanske ett aktiebolag? Är du ensam eller är ni flera som ska starta tillsammans? Här tar vi upp de vanligaste företagsformerna och beskriver skillnaderna. Medverkande myndigheter är Bolagsverket, Skatteverket och Försäkringskassan.

Här kan du ta del av en inspelad version av avsnittet Företagsformer.

 

Till sidans topp

3. Skatter, tullavgifter

Skatter och avgifter måste vi ju alla betala men hur ser det ut för dig som företagare? Är det någon skillnad på kostnader om jag ska importera? Hur redovisar jag och till vem, är några frågor vi får svar på i det här avsnittet. Medverkande myndigheter är Skatteverket och Tullverket.

Här kan du ta del av en inspelad version av avsnittet Skatter och tullavgifter.

 

Till sidans topp

4. Företagsnamn och varumärke

Vad vill du att ditt företag ska heta, vad får det heta? Hur skyddar du ditt företagsnamn och varumärke? Bolagsverket och Patent- och registreringsverket berättar förutsättningarna och ger oss tydliga exempel. 

Här kan du ta del av en inspelad version av avsnittet Företagsnamn och varumärke.

 

Till sidans topp

5. Registrering

Här kommer du att få konkreta fakta om hur du går tillväga när du ska registrera ditt företag. Du får veta hur och var du gör detta på enklaste sätt. Bolagsverket och Skatteverket guidar dig genom det här avsnittet.

Här kan du ta del av en inspelad version av avsnittet Registrering.

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Webbseminarier om import och export

Lär dig mer och import och export

Lär dig mer om import och export med kostnadsfria webbseminarier inom följande områden: Handel med länder utanför EU, Varumärkesskydd i andra länder, Designskydd i andra länder och Patent i andra länder.