Starta företag-dagen

En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen. Dagen består av föreläsningar om att starta eget företag och du har också chansen och ställa frågor till representanter från sju myndigheter. Deltagandet på Starta företag-dagen är kostnadsfritt.

Sidan blev senast uppdaterad:

Anmäl dig till Starta företag-dagen

Anmäl dig genom att klicka på länken för respektive tillfälle. Anmälan öppnar cirka en månad innan aktuellt tillfälle. Varje tillfälle pågår mellan klockan 09.00 och 16.00. 

Starta företag-dagar
Datum Plats
2015-04-28 Göteborg
2015-05-05 Malmö
2015-05-06 Stockholm

Till sidans topp

Det här är Starta företag-dagen

På Starta företag-dagen får du överblick över vilka myndigheter som gör vad på din väg till ett eget företag. Dagen arrangeras av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och registreringsverket, Tillväxtverket, Skatteverket och Tullverket.
 
Tillväxtverket börjar med att ge en helhetsbild av vägen till eget företag. Bolagsverket informerar om hur du registrerar ditt företag och Skatteverket går igenom bokföring, skatt och moms. Patent- och registreringsverket informerar om hur du skyddar ditt varumärke, patent och design.

Arbetsförmedlingen berättar om vilken hjälp du kan få vid rekrytering. Försäkringskassan informerar om vad som gäller om du blir sjuk eller vill vara föräldraledig. Slutligen tar Tullverket upp reglerna för handel med länder utanför EU.

Till sidans topp

Frågor och svar

Finns det väntelista om en dag är fullbokad? Vad innehåller dagen? Här finns svaren på dina frågor.

Till sidans topp

Kontakt

Om du har frågor kring Starta företag-dagen kan du ringa Startlinjen på telefon 020 - 35 10 10, vardagar kl 09.00-12.00. Du kan också skicka din fråga via epost till starta-foretag-dagen@tillvaxtverket.se

Till sidans topp

Nio av tio är nöjda

Utvärderingar visar att nio av tio deltagare har ett bra eller mycket bra helhetsintryck av Starta företag-dagen. I stort sett alla anser att den är värd att rekommendera till andra.

"Det var toppenbra och det var skönt att få ett ansikte på alla myndigheter."
 
"Jag tycker att ni var proffsiga, sakliga och positiva."
 
"Mycket bra att få samlad information på ett så kortfattat sätt."

Till sidans topp

Skatteverkets egna informationsträffar

Skatteverket anordnar även egna informationsträffar för dig som ska starta företag. De har också informationsträffar på enkel svenska för dig som har utländsk bakgrund..

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.

Mer från Fundera

Starta företag-webbseminarium

Sitt var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställ dina frågor via en chatt.

Starta företag-broschyren

Läs Starta företag-broschyren. Finns på svenska, lätt svenska, engelska och dessutom som ljudbok.