Så har andra företagare gjort

Här har vi samlat exempel på hur andra företagare har gjort när de startat eller utvecklat sitt företag. Du kan sortera artiklarna efter bransch/kategori, företagsform och företagsfas. Gör du inga val visas alla artiklar.

Du kan filtrera på

Vi lyckades behålla kärnan i vårt varumärke trots namnbytet

Först ett halvårs försening av programvara, sedan ett jättebolag som tvingar dem att byta ett redan registrerat namn och därefter en pandemi som ställer stora delar av affärsverksamheten på ända. Trots motgångar går Bokadero bättre än någonsin – och har dessutom utökat sin verksamhet. Möt och lär av grundaren Jonas Lööw.

Designskyddet gör att du kan sova lite bättre om natten

Designskydd eller mönsterskydd är ett sätt att skydda utseendet på dina produkter så att ingen annan har rätt att kopiera dem. Möbeldesigner Johan Lindau på Blå Station berättar hur de resonerar kring att skydda sina produkter.

Kungshusen Medicinska är nöjda användare av Tullverkets e-tjänster

I Tullverkets film får du veta hur Kungshusen Medicinska använder Tullverkets e-tjänster och vad ett Eori-nummer är och hur det fungerar.

Ecoflors strategi: rädda miljön och tjäna pengar samtidigt

Maria Larsson och hennes syster Karin tackade nej till möjligheten att driva blomsterbutik i ett stort köpcentrum. Samma kväll dök ett unikt erbjudande upp. Maria anade knappast att det skulle leda till att hon två och ett halvt år senare kan bocka av att ha vunnit kommunens miljöpris och varit med i ett klipp från BBC som delats över 25 miljoner gånger. Maria Larsson på Ecoflor ger tips om hur ditt företag kan jobba mer hållbart.

Utrikesfödda är en succé i svenska Lifeclean International AB

Många svenska företag upplever att det är brist på lämplig arbetskraft. Men många kompetenta arbetssökande får inte ens chansen, enligt Thomas Lööw, vd på Lifeclean International AB i Uddevalla. Han anser att utrikesfödda är en outnyttjad resurs.

Umlax om att exportera fisk till Norge och andra länder

Några mil nordväst om Vilhelmina i södra Lappland ligger sjön Malgomaj. Där odlar Umlax AB fisk, främst fjällröding som är deras huvudprodukt. När fisken är tillräckligt stor så körs den till Vilhelmina där den rensas och filéas.

Skistart.com om att importera från Kina

Webbutiken som startade i garaget hemma hos en av grundarna har i dag över tio anställda. Skistart.com från Älvdalen exporterar numera till hela Norden, och började tidigt importera från Kina och Taiwan.

Så fick Linda större ekonomisk trygghet

Vad händer med din ekonomi om du blir sjuk? Eller om du ska vara föräldraledig? Eller den dag du går i pension? Linda Roussos, frisör och ägare av salong Infinum i Göteborg, har både funderat på och planerat för hur hon ska lösa de här situationerna.

Föräldraskapet fick Tommie att tänka på pension

Att få barn ändrar ofta perspektiven, även tankarna på pension. Tommie Gridelli som varit företagare i princip hela sitt vuxna liv har för första gången aktivt tagit tag i sin pension.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp