Verksamt.se LIVE, webbinarier för företagare

Sidan blev senast uppdaterad:

Verksamt.se LIVE vänder sig till dig som driver, ska starta eller utveckla ditt företag. Här får du möta myndighetsexperter som, med hjälp av webbplatsen verksamt.se, ger information och tips som kan vara till nytta för dig som är företagare. Fördjupa dig inom olika teman eller få grundläggande information om hur du startar eget – välj själv det webbinarium som passar bäst.

Verksamt.se LIVE sänder webbinarier hela 2022. Till hösten sätter vi igång igen och på den här sidan kommer du att hitta information om sändningsdatum och tider för kommande sändningar. Alla våra webbinarier är kostnadsfria. Vi har även andra inspelade webbinarier med olika teman som du hittar på den här sidan.  

Livesända webbinarium

Verksamt.se LIVE: Starta eget

Oavsett företag eller bransch finns det en del att ha koll på innan du startar eget. Under verksamt.se LIVE: starta eget möter du myndighetsexperter som under cirka 90 minuter sammanfattar den viktigaste informationen för dig som går i starta eget-tankar.

På verksamt.se:s YouTube-kanal har vi samlat 12 avsnitt från våra livesända webbinarier där du får grundläggande information om att starta eget. 

Till spellistan Starta eget på YouTube

Tre fördjupande temawebbinarier för dig som vill veta mer

Dessa webbinarier passar dig som är lite mer påläst eller som redan har deltagit på verksamt.se LIVE: Starta eget. Här fokuserar experterna på ett ämne i taget. 

Webbinarium - Sjukförsäkring och pension

Det här webbinariet vänder sig till dig som driver enskild näringsverksamhet eller aktiebolag och vill veta mer om hur socialförsäkring och pension fungerar. Myndighetsexperter från Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten berättar om SGI (sjukpenninggrundande inkomst), vad du behöver tänka på om du blir sjuk och vad som är extra viktigt när det gäller pensionen. 

Till spellistan Sjukförsäkring och pension på YouTube

Webbinarium - Handel med utlandet

Är du i startgroparna av att starta företag och är intresserad av handel med utlandet så är det här webbinariet något för dig. I detta webbinarium så kommet Tullverket och Skatteverket att berätta mer om bland annat import och export, handel inom EU och tulldeklaration.

Till spellistan Handel med utlandet på YouTube

Webbinarium - Företagsnamn och varumärke

Vad är skillnaden mellan företagsnamn och varumärke? I detta fördjupande webbinarium berättar Bolagsverket och Patent-och registreringsverket om företagsnamn och namnskydd samt varumärke, nationellt och internationellt. 

Till spellistan Företagsnamn och varumärke på YouTube

Här kan du läsa mer om att starta företag

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp