Webbinarier för dig som ska starta eller driver företag

Sidan blev senast uppdaterad:

Våra webbinarier vänder sig till dig som ska starta, precis har startat eller vill utveckla ditt företag. Här får du möta experter från olika myndigheter som ger information och tips som kan vara till nytta för dig. Du kan välja att fördjupa dig inom olika teman eller få grundläggande information om hur du startar eget. Alla webbinarier är kostnadsfria.

För att säkerställa att du får korrekt information är våra webbinarier inspelade. Du kan välja att delta i en av våra sändningar där du samtidigt har möjlighet att ställa frågor till våra myndighetsexperter i en livechatt. Eller så kan du titta på ett webbinarium när det passar dig. 

Webbinarium

Starta eget 

Oavsett företag eller bransch, finns det en del att ha koll på innan du tar steget och startar eget. Under Starta eget-webbinariet möter du myndighetsexperter som sammanfattar den allra viktigaste informationen för dig som går i starta eget-tankar. 

Titta på webbinariet Starta eget

Temawebbinarier

Att anställa 

Att anställa sin första medarbetare kräver både planering inför rekryteringen och kunskap om olika skatter, avgifter och regler som gäller för arbetsgivare. I det här webbinariet får du guidning kring hela processen. 

Titta på webbinariet Att anställa

Företagsnamn och varumärke 

Har du koll på skillnaden mellan företagsnamn och varumärke? Och hur du skyddar dem? Här berättar Bolagsverket och Patent- och registreringsverket (PRV) om företagsnamn, namnskydd och varumärke, nationellt och internationellt. 

Titta på webbinariet Företagsnamn och varumärke 

Handel med utlandet

Är du intresserad av handel med utlandet så är det här webbinariet något för dig. Här berättar Tullverket och Skatteverket om bland annat import och export, handel inom EU och tulldeklaration.  

Titta på webbinariet Handel med utlandet 

Sjukförsäkring och pension  

Det här webbinariet vänder sig till dig som vill veta mer om hur socialförsäkring och pension fungerar för dig som driver företag. Hur fungerar SGI (sjukpenninggrundande inkomst), vad du behöver tänka på om du blir sjuk och vad som är extra viktigt när det gäller pensionen?  

Titta på webbinariet Sjukförsäkring och pension

Mer om att starta företag

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp