Podcasten Skatteskolan – första åren som företagare

Sidan blev senast uppdaterad:

I podcasten Skatteskolans andra säsong får du som företagare en snabbkurs i hur man gör saker för första gången, till exempel tar in kapital, anställer eller börjar exportera. Här svarar Skatteverkets experter på de vanligaste frågorna på ett så enkelt sätt som möjligt.

Lyssna i spelaren nedan.

Till sidans topp

Avsnitt 1 - Finansiering

Ska du ta in kapital till ditt företag för första gången? I säsongspremiären av den andra säsongen av Skatteskolan – en podcast för företagare går vi igenom hur banklån, offentliga stöd, crowdfunding, leasing och försäljning av aktier påverkar ditt företag?

Till sidans topp

Avsnitt 2 – Handel utanför EU

Vad ska man tänka på när man importerar, exporterar och gör affärer med ett land utanför EU, hur fungerar det med momsen och hur fungerar det med tjänsteresor? I detta avsnitt av Skatteskolan – en podcast för företagare går vi igenom tre vanliga scenarier för handel med länder utanför EU. I nästa avsnitt av Skatteskolan – en podcast för företagare pratar vi om handel med EU-länder.

Till sidans topp

Vill du ställa en fråga till oss?

Skatteskolan – en podcast för företagare är en podcast från Verksamt.se som produceras av Skatteverket och Tillväxtverket. Programledare Anders Nyberg. Experter från Skatteverket Per Granqvist och Jenny Persson.

Skicka in din fråga om skatt till podcast@verksamt.se så tar vi kanske upp den i podcasten under hösten 2018.

Ett nytt avsnitt av podcasten Skatteskolan släpps varje onsdag från den 7 november, med uppehåll över jul och nyår.

Här kan du lyssna på Skatteskolans första säsong om att starta företag

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp