Rådgivning och lån

Sidan blev senast uppdaterad:

Vill du diskutera ditt företags situation med en rådgivare eller behöver du finansiering? Här hittar du information om olika initiativ och organisationer som erbjuder lån, stöd och rådgivning till följd av coronaviruset.

På den här sidan kan du läsa om:

  1. Stöd och rådgivning i din region
  2. Förlängd period med stöd när du startar företag
  3. Information till dig som tänkt sälja eller avveckla ditt företag
  4. Planeringsstöd för bortfall av personal och leveranser av varor och tjänster
  5. Lån

Stöd och rådgivning i din region

Det finns flera regionala organisationer som inom sin ordinarie verksamhet erbjuder stöd och rådgivning till företag. I flera regioner finns bland annat särskilda företagsjourer.

Stöd och rådgivning i din region

Almi har rådgivare på 40 kontor runt om hela landet och erbjuder rådgivning och finansiering till små och medelstora företag. Kontaktinformation får du genom kundtjänst på telefonnummer 0771-55 85 00 eller på almi.se.

Mer information finns hos Almi

Kommunalt stöd

Många kommuner har tagit fram egna åtgärder för att underlätta för dig som företagare. Besök därför din kommuns webbplats för att se vad som gäller lokalt för dig.

Förlängd period med stöd när du startar företag

Stödet för start vid näringsverksamhet är förlängt från 6 månader till 12 månader för att underlätta för dig som startar nytt företag. Förlängningen är tillfällig och gäller till och med 31 december 2021.

Förlängt starta eget-bidrag hos Arbetsförmedlingen

Information till dig som tänkt sälja eller avveckla ditt företag

Ekobrottsmyndigheten har tagit fram ett informationsblad till dig som funderar på att sälja eller avveckla ditt företag med information om du hur du undviker att bli lurad. Det finns bland annat en lista om hur du tidigt kan upptäcka varningssignaler som du bör kontrollera innan du säljer ditt företag.

Informationsblad från Ekobrottsmyndigheten om att avveckla och sälja ditt företag 

Planeringsstöd för bortfall av personal och leveranser av varor och tjänster

MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), har tagit fram ett stöd till företag som handlar om att identifiera vilka verksamheter som måste upprätthållas och vilka som är mindre prioriterade.

Om planeringsstöd hos MSB

Lån

Företagsakuten – Riksgäldens garantiprogram för företag

Du kan ha möjlighet att ansöka om en statlig lånegaranti som innebär att staten garanterar upp till 70 procent av lånebeloppet. Du kan ansöka om lån inom garantiprogrammet fram till den 30 juni 2021 genom att vända dig till din långivare/bank.

Kreditgarantier hos Riksgälden

Företagslån hos Almi

Är du i behov av finansiering kan du ansöka om lån hos Almi. Om du redan har lån finns det möjlighet att söka anstånd med amorteringar.

Företagslån hos Almi

Almis Brygglån

Om du har finansieringsbehov till följd av coronaviruset kan du ansöka om Almis Brygglån. Lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation. Lånet kombineras alltid med rådgivning.

Brygglån hos Almi 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi gör vårt bästa för att hålla dig uppdaterad kring stödåtgärder, ändrade regler och tillfälliga lagar med anledning av coronapandemin.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp