Rådgivning och stöd

Sidan blev senast uppdaterad:

Vill du diskutera ditt företags situation med en rådgivare? Här hittar du information om olika initiativ och organisationer som erbjuder stöd och rådgivning till följd av coronaviruset.

Översiktsbild över stöd och åtgärder

Här finns en översiktlig sammanställning över flertalet av de stödåtgärder och lagändringar som är framtagna för företag till följd av coronaviruset. I bilden kan du se vad som gäller för enskild firma respektive aktiebolag och om du är arbetsgivare eller inte. Innehållet i bilden uppdateras löpande.

 

Nationella företagsakuten

Till Nationella Företagsakuten kan du som har problem i ditt företag till följd av coronaviruset, vända dig med din fråga eller för att få vägledning. Telefonnumret är
010-241 13 00 och jouren är öppen vardagar klockan 8 – 16. På webbplatsen finns även svar på vanliga frågor. Nationella Företagsakuten drivs av Region Jönköping men är öppen för företag i hela landet

Läs mer hos Nationella Företagsakuten

Regional rådgivning

Det finns flera regionala organisationer som både inom sin ordinarie verksamhet och med anledning av coronaviruset, erbjuder stöd och rådgivning till företag. I flera regioner finns bland annat särskilda företagsjourer.

Stöd och rådgivning i din region

Almi har rådgivare på 40 kontor runt om hela landet och erbjuder rådgivning och finansiering till små och medelstora företag. Kontaktinformation får du genom kundtjänst på telefonnummer 0771-55 85 00 eller på almi.se.

Mer information finns hos Almi

Kommunalt stöd

Med hänsyn till coronaviruset har många kommuner tagit fram egna åtgärder för att underlätta för dig som företagare. Besök därför gärna din kommuns webbplats för att se vad som gäller lokalt för dig.

Mer information till följd av coronaviruset

Här hittar du som företagare mer information om stöd och åtgärder

Du hittar bland annat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler samt annan viktig myndighetsinformation.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi gör vårt bästa för att hålla dig uppdaterad kring stödåtgärder, ändrade regler och tillfälliga lagar med anledning av coronapandemin.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp