Omsättningsstöd

Sidan blev senast uppdaterad:

Du som driver enskild näringsverksamhet eller handelsbolag med minst en fysisk delägare och har drabbats av minskad omsättning på grund av coronaviruset kan söka omsättningsstöd.

Här hittar du kort information om omsättningsstödet. Mer information om vad som krävs för att söka stödet hittar du hos Länsstyrelsen. 

Information om stödet hos Länsstyrelsen

Omsättningsstöd för enskild näringsverksamhet

När kan jag söka stödet och var?

Sista dagen för att söka omsättningsstöd för perioderna augusti-februari för dig som driver enskild näringsverksamhet var den 30 april 2021.

Förslag på förlängning mars - juni 2021

Regeringen har föreslagit att omsättningsstödet förlängs så att omsättningstappet som har skett under mars till och med juni 2021 också ska ligga till grund för stöd. Mer information kommer när beslutet är fattat. Det går ännu inte att söka stöd för perioderna mars till juni 2021.

Pressmeddelande: Omsättningsstöden förlängs för maj och juni

Omsättningsstöd för handels- och kommanditbolag

Stödet vänder sig till handelsbolag som har minst en fysisk person
registrerad som delägare den 28 februari 2021 och som har fått ett större omsättningstapp till följd av den pågående pandemin.

När kan jag söka stödet och var?

Sista dag för att söka omsättningsstöd för dig som driver handelsbolag är 15 juni 2021 för samtliga sex stödperioder nedan.

Du ansöker om stödet i Boverkets e-tjänst

Stödet för handelsbolag är uppdelat i sex perioder:

  • För mars–april, maj, juni–juli och augusti–oktober 2020: är stödet 75 procent av det du tappat i nettoomsättning jämfört med samma period 2019.
  • För november–december 2020 och januari–februari 2021: är stödet 90 procent av det du tappat i nettoomsättning jämfört med samma period 2019.
  • Det finns ett maxtak för stöden.

Vad gäller för att kunna söka stödet

  • För stödperioden mars–oktober 2020: ska handelsbolaget bland annat ha haft en omsättning på minst 200 000 kronor x antalet
    delägare under hela 2019.
  • För stödperioden november–december 2020 samt januari–februari 2021: ska handelsbolaget bland annat haft en omsättning på minst 180 000 kronor x antalet delägare för hela 2019.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi gör vårt bästa för att hålla dig uppdaterad kring stödåtgärder, ändrade regler och tillfälliga lagar med anledning av coronapandemin.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp