Omsättningsstöd

Sidan blev senast uppdaterad:

Du som driver enskild näringsverksamhet eller handelsbolag med minst en fysisk delägare och har drabbats av minskad omsättning på grund av coronaviruset kan söka omsättningsstöd.

Här hittar du kort information om omsättningsstödet. Mer information om vad som krävs för att söka stödet hittar du hos Länsstyrelsen. 

Information om stödet hos Länsstyrelsen

Omsättningsstöd för enskilda näringsidkare och handelsbolag 

Omsättningsstöd för mars-juni 2021

För stödperioder mars till juni 2021 är stödet 90 procent av det du tappat i nettoomsättning jämfört med samma period 2019. Nettoomsättningen ska ha minskat med mer än 30 procent jämfört med referensperioden för att omsättningsstöd ska betalas ut. Varje företag kan få maximalt 96 000 kronor i stöd.

Du ansöker om stödet i Boverkets e-tjänst

Sista ansökningsdag är den 15 september 2021.

Pressmeddelande: Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och handelsbolag för perioden mars-juni 2021 införs

Förlängning juli-september 2021

Regeringen har beslutat att omsättningsstödet förlängs så att omsättningstappet som har skett under juli till och med september 2021 också ska ligga till grund för stöd. 

Nettoomsättningen ska ha minskat med mer än 30 procent jämfört med referensperioden för att omsättningsstöd ska betalas ut. Stöd kan då utgå med 90 procent av omsättningstappet upp till 24 000 kronor per månad.  Juli, augusti och september utgör individuella stödperioder.

Den förordning som reglerar förlängningen träder i kraft den 1 oktober 2021. Stöden kan sökas fram till och med den 30 november 2021

Pressmeddelande: Omsättningsstöden förlängs för juli till september

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi gör vårt bästa för att hålla dig uppdaterad kring stödåtgärder, ändrade regler och tillfälliga lagar med anledning av coronapandemin.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp