Information till företag i vissa branscher (Stöden går inte längre att söka)

Sidan blev senast uppdaterad:

Här hittade du information om tillfälliga stöd inom vissa branscher till följd av coronaviruset.

På den här sidan kan du läsa om:

  1. Kultur och idrott
  2. Transportnäringen

Kultur och idrott

Stöd till kulturen

Regeringen föreslår ytterligare 120 miljoner kronor i kris- och stimulansstöd till det fria kulturlivet. Pengarna kommer att fördelas av Statens kulturråd, Svenska Filminstitutet, Konstnärsnämnden, Författarfonden och Sametinget. Information om stödens utformning kommer att publiceras på respektive organisations webbsida.

Pressmeddelande: Kris- och stimulansstöd till kulturområdet

Stöd till idrotten 2021

Regeringen föreslår ytterligare stöd om 80 miljoner kronor till idrotten till följd av coronapandemin. Specialidrottsförbund och idrottsföreningar kommer att kunna ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen. Pengarna betalas ut av Riksidrottsförbundet som uppdaterar när det finns mer information om de kommande stöden.

Kompensationsstöd som idrottsförening
Kompensationsstöd som specialidrottsförbund 
Pressmeddelande: Kris- och stimulansstöd till idrotten

Transportnäringen

Tillfällig förlängning av giltighetstiden för yrkeskompetensbeviset

  • De bevis som blivit förlängda av den första tillfälliga EU-förordningen under sommaren 2020 och som går ut under perioden 1 januari 2021 - 31 mars 2021 blir förlängda på nytt med ytterligare sex månader.
  • De yrkeskompetensbevis som förföll enligt datumet på beviset under perioden 1 september 2020 – 30 juni 2021 har en förlängd giltighetstid på 16 månader.
  • De yrkeskompetensbevis som förfaller enligt datumet på beviset under perioden 1 juli 2021 – 31 december 2021 förlängs med 10 månader.

Förlängning av giltighetstiden för yrkeskompetensbeviset hos Transportstyrelsen

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi gör vårt bästa för att hålla dig uppdaterad kring stödåtgärder, ändrade regler och tillfälliga lagar med anledning av coronapandemin.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp