Hyresstöd till utsatta branscher

Sidan blev senast uppdaterad:

Regeringen har beslutat om en tillfällig rabatt för företag i vissa branscher. Rabatten är en överenskommelse mellan företaget och hyresvärden och gäller från 1 april till den 30 juni 2020.

Kompensation ges med högst 50% av den nedsatta fasta hyran (det vill säga själva rabatten), dock maximalt 25% av den ursprungliga fasta hyran

Se vilka branscher som stödet omfattar

Boverket har tagit fram vanliga frågor och svar om hyresstödet. Listan uppdateras vartefter nya frågor kommer.

Till frågor och svar om hyresstödet på Boverkets webbplats

Till hyresvärdar

För dig som har tecknat ett avtal om tillfällig hyresrabatt för din hyresgäst har nu ansökan öppnat. Avtalet om den tillfälligt sänkta hyran skulle ha tecknats senast den 30 juni 2020 och gäller för perioden april till och med juni 2020. 

Du som hyresvärd kan ansöka om stöd om max 50% av rabatten som du gett på den fasta hyran till din hyresgäst. Du kan max få stöd om 25% av den fasta hyra som gällde från eller innan den 1 mars 2020. 

Du ansöker om stödet hos Boverket och det är vissa länsstyrelser som behandlar ansökan. Ansökan är öppen mellan 1 juli till den 31 augusti 2020.

Information om hyresrabatt och ansök hos Boverket

Till företag

Stödet innebar att du som hyr en lokal tillfälligt kunde få rabatt på din fasta hyra så att du fick en lägre hyra under april till juni 2020. Den tillfälliga hyressänkningen var en överrenskommelse mellan dig och din hyresvärd. Du kan själv inte ansöka om hyresstödet utan det gör din hyresvärd. 

Mer information till följd av coronaviruset

Här hittar du som företagare mer information om stöd och åtgärder

Du hittar bland annat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler samt annan viktig myndighetsinformation.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi gör vårt bästa för att hålla dig uppdaterad kring stödåtgärder, ändrade regler och tillfälliga lagar med anledning av coronapandemin.

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp