Tidsbegränsade anställningar

Vid tidsbegränsade anställningar är anställningen begränsad i tiden genom anställningsavtalet.

Sidan blev senast uppdaterad:

Följande tidsbegränsade anställningsformer är tillåtna enligt lagen om anställningsskydd:

Till sidans topp

Redan i anställningsavtalet

Det är oerhört viktigt att det framgår av anställningsavtalet att det är fråga om en tidsbegränsad anställning. Avtalet bör därför vara skriftligt. Det är du som arbetsgivare som ska kunna bevisa att ni har kommit överens om en anställning för begränsad tid. Anställningsavtalet måste upprättas senast den dag den anställde börjar arbeta. Du kan inte komma senare och kräva att den anställde ska underteckna ett avtal om tidsbegränsad anställning.

Om ni avtalar om en tidsbegränsad anställning, utan att villkoren för att få tidsbegränsa anställningen är uppfyllda, kan den anställde gå till domstol för att få anställningen omvandlad till en tillsvidareanställning. Från detta undantas allmän visstidsanställning, där det inte finns några särskilda villkor för att få använda anställningsformen.

Kollektivavtal

En del kollektivavtal har särskilda begränsningar för tidsbegränsade anställningar. Det finns även kollektivavtal som har mer generösa bestämmelser än lagen.

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.