Driv ditt företag på ett hållbart sätt

Sidan blev senast uppdaterad:

Att driva ditt företag på ett hållbart sätt innebär att du använder dina resurser mer effektivt, förbättrar konkurrenskraften och stärker lönsamheten.

Genom att se företagets erbjudande från ett socialt och miljömässigt perspektiv kan du skapa nya affärsmöjligheter, nå nya kunder samtidigt som företagets hållbarhetspåverkan minskar. 

Få inspiration av två företagare som jobbar med hållbarhet i sina verksamheter.

Informationen om hållbart företagande är uppdelad i fyra delar i vår hållbarhetsguide. Är du redan i gång och driver ett företag kan du börja var som helst i guiden, men det kan vara bra att först börja fundera på var och hur ditt företag påverkar mest i delen om att vara ett hållbart företag. Under varje del finns även frågor du kan fundera kring för att utveckla ditt hållbarhetsarbete. 
Här finns alla frågor samlade från alla fyra delar 

Lycka till med ditt hållbarhetsarbete!

HÅLLBARHETSGUIDEN

Tjäna pengar på ett hållbart sätt

Tjäna pengar på ett hållbart sätt

Lönsamhet är en förutsättning för att driva företag. Att bidra till en hållbar omställning är inte en motsättning till att tjäna pengar – det är många gånger tvärtom! Hållbarhet för ett företag handlar i grunden om att förstå hur du tjänar pengar långsiktigt.

Gör hållbara val

Gör hållbara val

Genom att förstå hållbarhetspåverkan kan du göra aktiva val i produktutvecklingen, produktionen, distribution och inköp. Det blir också enklare att förklara för kunden varför de ska välja dina produkter eller tjänster när du gjort medvetna val och avväganden.

Bli ett hållbart företag

Bli ett hållbart företag

För att företaget ska bli hållbart behöver du ta reda på företagets hållbarhetspåverkan. Du behöver också organisera företaget så att alla funktioner arbetar med hållbarhet som drivkraft, sätta mål för hållbarhetsarbetet och mäta och följa upp.

Kommunicera vad du gör

Kommunicera vad du gör

För att dina intressenter ska förstå vad ditt företag gör för att bidra till ökad hållbarhet behöver du kommunicera det. Det kan leda till ökat engagemang hos medarbetare samt nöjdare kunder och samarbetspartners.

Film: Sju smarta tips om hållbart företagande

Här är sju konkreta tips på hur du kan göra för att minska ditt företags påverkan på miljön och samhället men också hur du kan göra din affärsidé långsiktig, relevant och konkurrenskraftig.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp