Ekonomi och bokföring

Sidan blev senast uppdaterad:

Här hittar du information om ekonomi och bokföring.

Film: Så får du bättre koll på ditt företags ekonomi

Vill du ha bättre koll på ditt företags ekonomi men vet inte riktigt hur du ska börja? I filmen går vi igenom hur du med hjälp av bokföring kan stämma av om ditt företag går med vinst eller förlust. Längd: 2:18 minuter.

Klicka här för att ta del av filmens innehåll i textformat

Till sidans topp

Bokföring

Alla affärshändelser i företaget ska bokföras enligt bokföringslagen. Under avsnittet om bokföring kan du bland annat läsa mer om löpande bokföring, årsbokslut och årsredovisningar samt räkenskapsår.

Läs mer på sidan Bokföring

Till sidans topp

Film: Årsredovisning för små aktiebolag

Du som driver ett aktiebolag ska varje år lämna in en årsredovisning till Bolagsverket. Men hur funkar det här med årsredovisning? I den här filmen går vi igenom vad du behöver göra i sex olika steg. Längd: 4:03 minuter.

Klicka här för att ta del filmens innehåll i textformat

Till sidans topp

Affärsdokument

Företagets affärsdokument informerar kunder och leverantörer om företagets varor och tjänster, om avtalsvillkor, företagsform och var företaget är beläget samt organisations- och registreringsnummer. Här hittar du mer information om offerter och anbud, fakturor och betalningspåminnelser.

Läs mer på sidan Affärsdokument

Till sidans topp

Förbättra din likviditet

Förmågan att kunna sköta sina betalningar är livsviktig som företagare och man talar ofta om bra eller dålig likviditet. Här får du tips på vad du kan göra för att förbättra likviditeten i ditt företag.

Läs mer på sidan Förbättra din likviditet

Mer om bokföring

Bokföring

När du startar din verksamhet blir du bokföringsskyldig. Det gäller oberoende av företagsform och verksamhetens omfattning.

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp