Digitalisera ditt företag-podden

Sidan blev senast uppdaterad:

Digitalisera ditt företag är en podcast för dig som vill lära dig mer om möjligheterna med företagande på nätet. Vi går igenom allt från bokföring digitalt, var din kund finns på nätet, hur kunden hittar till dig på nätet och hur det fungerar med webbplatser, domän och varumärken på nätet. I denna podcast hör du experter från bland annat Patent- och registreringsverket, KTH och Internetstiftelsen i Sverige.

Lyssna i spelaren nedan. Podden finns även på Soundcloud.

 

Podcasten innehåller fem avsnitt som går igenom följande:

  • Var finns min kund på nätet?
  • Webbplats och domän
  • Ta betalt digitalt
  • Varumärken på nätet
  • Bokföring digitalt

Till sidans topp

Avsnitt 1 – Var finns min kund på nätet

Donnie Lygonis jobbar som affärscoach på KTH. I detta avsnitt av "Digitalisera ditt företag" ger Donnie sin bild av hur du ska hitta dina kunder på nätet, hur du tar reda på vilka de är och var de finns.

Till sidans topp

Avsnitt 2 – Webbplats och domän

Kristina Alexandersson jobbar som projektledare på IIS, Internetstiftelsen i Sverige. I detta avsnitt av "Digitalisera ditt företag" berättar Kristina mer om hur du enkelt lägger upp din webbplats, vad en domän är för något och hur du ska göra för att dina kunder enkelt ska hitta till dig på nätet.

Till sidans topp

Avsnitt 3 – Varumärken på nätet

Johan Nordlund jobbar på Patent- och registreringsverket. I detta avsnitt av "Digitalisera ditt företag" berättar Johan mer om hur det fungerar med varumärken på nätet och om skillnaden mellan bolagsnamn, varumärken och domännamn.
– Viktigt att tänka på är också att så fort du blir digital så blir du också global, säger Johan Nordlund.

Till sidans topp

Avsnitt 4 – Ta betalt digitalt

Sebastian Fuchs jobbar på betallösningen Stripe.com. I detta avsnitt av "Digitalisera ditt företag" berättar Sebastian om trenderna inom digitala betalningsmetoder, hur du enkelt börjar testa vilken lösning som passar dig bäst och hur du kommer igång med digitala betalningslösningar.

Till sidans topp

Avsnitt 5 – Bokföring digitalt

Elin Oldin jobbar som redovisningskonsult på bokföringsbolaget Wint.se. I detta avsnitt av "Digitalisera ditt företag" berättar Elin mer om hur det fungerar med bokföring digitalt, vilka möjligheter som finns och vad man ska tänka på. Hur fungerar det med kvitton på nätet och vad ska man tänka på när man ska skicka en faktura digitalt?

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se.

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp