Checklistor, guider och tjänster

Sidan blev senast uppdaterad:

På den här sidan har vi samlat verktyg i form av checklistor, guider och tjänster som riktar sig till dig som driver, eller vill starta, företag inom besöksnäringen.

Checklistor 

Våra checklistor hjälper dig att få en bra överblick på vad du behöver göra när du ska starta företag. Checklistorna för evenemang, hotell och logi, eller restaurang informerar om vilka tillstånd du behöver söka och vad du bör tänka på. Genom att besvara några frågor får du en lista som är anpassad för din situation. 

Guide till ett hållbart företagande 

I vår hållbarhetsguide får du tips om hur du kan arbeta med hållbarhet i ditt befintliga eller nystartade företag. Informationen är uppdelad i åtta delar och under varje avsnitt hittar du frågor att fundera kring för att utveckla ditt hållbarhetsarbete. 

Guide till ett hållbart företag 

Tillväxtverkets hållbarhetsguide

I Tillväxtverkets hållbarhetsguide hittar du processer för hur bland annat regioner, destinationer och större företag inom besöksnäringen kan genomföra sitt arbete med hållbarhet.

Tillväxtverkets hållbarhetsguide

Tjänster

Hitta rådgivning och finansiering inom besöksnäringen

I den här tjänsten hittar du som besöksnäringsföretagare olika typer av stöd som kan hjälpa dig och ditt företag framåt. Du kan hitta allt från seminarier och utbildningar till erbjudanden om finansiering. Dessutom finns också kontaktuppgifter till både rådgivare och organisationer som är specialiserade inom just din bransch. 

Hitta rådgivning och finansiering inom besöksnäringen

Kartverktyget Skyddad natur

Naturvårdsverkets kartverktyg kan användas som stöd för dig som arbetar med naturvårdsfrågor eller planering av mark och vatten i Sverige. Tjänsten ger dig en samlad bild över skyddade områden, leder och anordningar för friluftsliv, samt var och under vilken period det råder tillträdesförbud inom skyddade områden med mera.

Kartverktyget Skyddad natur hos Naturvårdsverket 

Hjälpte den här informationen dig?

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp