Skatter och avgifter

Sidan blev senast uppdaterad:

När bolaget har gått i konkurs bör du lämna en preliminär inkomstdeklaration för bolaget, eftersom de gamla uppgifterna troligen inte längre stämmer.

För att Skatteverket ska kunna beräkna en korrekt preliminär skatt bör du lämna en preliminär inkomstdeklaration för bolaget. Det gör du för att bolagets preliminära skatt så nära som möjligt ska motsvara den slutliga skatten.

Om bolaget inte lämnar ny preliminär inkomstdeklaration ska bolaget fortsätta betala samma preliminära skatt som tidigare. Observera att den preliminära skatten inte sätts ned enbart på den grunden att bolaget har försatts i konkurs.

Till sidans topp

Betala rätt preliminär skatt för dig som delägare

Tänk på att din preliminära skatt inte sätts ned för att bolaget har försatts i konkurs eller för att bolaget har lämnat preliminär inkomstdeklaration. För att Skatteverket ska kunna beräkna en korrekt preliminär skatt även för delägarna, måste även du som är delägare lämna en preliminär inkomstdeklaration. Det gör du för att din preliminära skatt så nära som möjligt ska motsvara din slutliga skatt.

Om du inte lämnar en ny preliminär inkomstdeklaration ska du fortsätta betala samma preliminära skatt som tidigare.

Läs om och skicka in en preliminär inkomstdeklaration på Skatteverkets webbplats

Hjälpte den här informationen dig?

Berätta gärna mer om vad du tycker om sidan!

Fältet är obligatoriskt

Fältet är obligatoriskt

Behandling av personuppgifter

När du fyller i formuläret sparas de personuppgifter du lämnar hos Bolagsverket. Bolagsverket ansvarar för dessa uppgifter. Vi sparar uppgifterna för att vi ska kunna kontakta dig. Uppgifterna används inte för något annat ändamål.

Mer om personuppgifter, om dina rättigheter och hur du kan klaga

Ansvarig: Tillväxtverket

Till sidans topp