Avregistrera enskild näringsverksamhet

I våra e-tjänster kan du avregistrera din enskilda näringsverksamhet. Du loggar in med din e-legitimation.

Sidan blev senast uppdaterad:

Om du är registrerad som enskild näringsidkare hos Bolagsverket och ska avsluta din verksamhet ska du anmäla det när du är inloggad i e-tjänsten. Anmälan om avregistrering kostar ingenting.

Logga in för att avregistrera företag.

Avregistrera via blankett

Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten, kan du istället avregistrera ditt företag hos Bolagsverket via pappersblankett. Bolagsverkets blankett Avregistrering (nr 910)

Till sidans topp

Företagets namn

Rätten till företagets namn upphör om du inte ser till att skydda det på något sätt, som exempelvis med bifirma till ett annat företag. Det gör du hos Bolagsverket. Vissa företagsnamn kan också skyddas som varumärken.

Till sidans topp

Återkalla F-skatt

När du inte längre säljer varor eller tjänster ska du begära att ditt godkännande för F-skatt återkallas.

Logga in för att återkalla godkännande av F-skatt.

Till sidans topp

Avsluta arbetsgivarregistrering

När du inte längre har någon anställd personal ska du avregistrera dig som arbetsgivare.

Logga in för att avsluta arbetsgivarregistrering.

Du ska redovisa arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för alla redovisningsperioder fram till och med dagen för avregistreringen i arbetsgivardeklarationen. Avregistreringsdagen framgår av Skatteverkets meddelande om avregistrering.

Inga löner

Om du inte har betalat ut några löner anger du detta genom att fylla i noll (0) vid rutan "Summa arbetsgivaravgifter" samt noll (0) i rutan "summa avdragen skatt"

Till sidans topp

Avsluta momsregistrering

När din momspliktiga verksamhet upphör ska du avregistrera företaget från moms. Du redovisar momsen för alla redovisningsperioder fram till och med dagen för avregistreringen i momsdeklarationen. Avregistreringsdagen framgår av Skatteverkets meddelande om avregistrering.

Använder du dig av bokslutsmetoden ska redovisning av moms på fordringar och skulder göras i sista momsdeklarationen.

Logga in för att avsluta momsregistrering

Ingen moms

Har du ingen moms att redovisa fyller du i noll (0) i rutan "Moms att betala eller få tillbaka".

Till sidans topp

Ändra adress

Har du anmält särskild skatteadress eller besöksadress till Skatteverket ska du begära att Skatteverket tar bort adresserna när din verksamhet upphör, så att din post kommer till dig.

Logga in för att ändra adress

Till sidans topp

Avregistrera ombud

Har du anmält någon som är behörig att titta på eller lämna uppgifter åt dig via Skatteverkets e-tjänster? Om du inte länge vill att behörigheten ska gälla ska du anmäla till Skatteverket att personen ska avregistreras.

Logga in för att avregistrera ombud

Avregistrera via blankett

Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsterna kan du använda pappersblanketter för att avregistrera ditt enskilda företag från F-skatt, moms, som arbetsgivare och ändra uppgifter. På Skatteverkets webbplats finns blanketter och information hur du ska göra

 

Hjälpte den här informationen dig?

Ja Nej

Tack för din återkoppling!

Berätta gärna vad du tycker om sidan. Dina synpunkter hjälper oss att förbättra verksamt.se. Om du vill ha svar från oss, ange din e-postadress.