Räkna ut vad en anställd kostar

Kostnader och försäkringar – Steg 1 av 2

Här får du hjälp att räkna ut hur mycket en anställd kan kosta när du betalar lön, semesterlön och sociala avgifter. Tänk på att kalkylatorn ger en ungefärlig uppgift.

Som arbetsgivare bör du teckna försäkring för dina anställda. I det här exemplet har vi räknat med att du tecknar en frivillig försäkring för arbetare i Fora. Om du redan har tecknat en annan försäkring för ditt företag kan du ta kontakt med ditt försäkringsbolag i stället.Läs mer om växa-stöd

Om du bedriver enskild näringsverksamhet, aktiebolag eller handelsbolag och uppfyller vissa villkor kan du få lägre arbetsgivaravgifter för din första anställda.Ansvarig: Tillväxtverket

Vad kostar det att ha anställda?

Vad kostar det att ha anställda?

När du anställer någon är det inte bara lönen varje månad som är din kostnad. På de här sidorna kan du räkna ut vad en anställd kostar för dig och vilka olika kostnader som gäller för dig.

Personalstark – för företag som vill utvecklas och växa

Få koll på kompetenserna i ditt företag

Har du koll på vilka kompetenser du har i ditt företag? Här får du tips, information och inspiration om hur du kan utveckla befintliga personal och hur du ska tänka när du anställer nya medarbetare.

Hjälpte den här informationen dig?