Tips och råd

Förbered din start

Kom igång med ditt företag

Starta ditt företag med hjälp av verksamt.se. Här hittar du innehåll som hjälper dig att planera din start. Du kan bland annat använda våra räknekalkyler, göra en checklista inför starten och få information om hur du väljer företagsnamn.

Arbetsgivare och anställa personal

Funderar du på att bli arbetsgivare?

Vad kostar det att anställa? Hur hittar jag personal? Hur funkar det med semesterlön? För dig som vill bli arbetsgivare kan frågorna vara många. Här hittar du tips och information om hur det fungerar.

Hitta rådgivning i din region

Stöd och hjälp nära dig

Här hittar du information om stöd och hjälp för dig som driver eller funderar på att starta företag. Du kan till exempel hitta kostnadsfri rådgivning, utbildningar och olika möjligheter till finansiering.

Se vårens webbinarier i efterhand

Titta på Verksamt.se LIVE när du vill

Nu kan du se vårens webbinarier när det passar dig. Vi erbjuder både ett generellt webbinarium för dig som funderar på att starta företag, och temawebbinarier om handel med utlandet, sjukförsäkring och pension samt företagsnamn och varumärke.

Samlad coronainformation från myndigheter

Lättade restriktioner – vad gäller för dig som företagare

Från den 15 juli lättas coronarestriktionerna ytterligare. Här hittar du aktuell information om vad som gäller för dig och ditt företag.

Aktuellt

Digitala informationsträffar med Tullverket – handel utanför EU

I juni och september erbjuder Tullverket digitala, kostnadsfria informationsträffar för dig som vill veta mer om vad du behöver tänka på när du handlar med länder utanför EU. Har du fortfarande frågor efter träffen har du möjlighet att få individuell rådgivning.

Digitala informationsträffar med Tullverket

Stärk beredskapen i ditt företag

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tagit fram information och stöd till dig som vill veta hur du kan stärka ditt företags beredskap att hantera störningar och avbrott. Det kan till exempel handla om cyberattacker, längre elavbrott och personalbortfall vid pandemier.

Stärk beredskapen i ditt företag

Visa fler nyheter